Австралийски ловци на омари по Viasat Explore

OFFNews 12 март 2020 в 00:22 2988 0

Снимка Viasat Explore

Вторият сезон на поредицата "Австралийски ловци на омари" по Viasat Explore (всеки четвъртък в 22:00) следва житейските драми на пет екипажа на лодки за лов на омари по време на зимния лов на лангусти в Тасмания, които рискуват всичко в търсене на най-скъпия морски деликатес в света.

Южният океан е най-опасното водно пространство в Австралия, но е последният шанс на ловците на омари да спечелят пари, преди ловните територии да станат достъпни отново през пролетта. Екипажите работят денонощно през ужасното време и в страховити води, за да изтеглят стотици килограми омари на хлъзгавите палуби.

Дори най-малкият проблем в морето може да се окаже смъртоносен в рамките на секунди, а най-близкото пристанище е на стотици километри разстояние. Спешни медицински ситуации, механични проблеми, бури и подводни хищници създават постоянни трудности, а след тях е ред и на изменчивата цена на омарите.

Снимки: Viasat Explore

Повече от 80% от омарите, уловени в Тасмания, се изнасят живи в Китай и това определя цената за килограм. Ако капитанът прецени правилно, може да направи състояние, ако не - може да изгуби всичко. Това не е само история за рискове, стратегии и умения в морето, но и драма за преживяването на цели семейства.

Viasat Explore позволява на природата да разкаже своята вдъхновяваща история – красива и изненадващо истинска.

Завладяващи истории, разказани от хора на мястото на действието, отблизо и лично.

За пълната програма на канала следете www.viasathistory.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови