Адвокат: Семерджиев даде данни за две несъществуващи момичета. Ако бяха в колата - щяха да загинат на място

Твърденията, че Семерджиев не е шофирал, са лошо изградена стратегия, смята адвокатът на семейството на загиналата Хариет Стефанович

OFFNews 11 април 2023 в 08:48 5193 1

Георги Семерджиев в съда

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Георги Семерджиев в съда

Показанията на Георги Семерджиев, че не той е шофирал, а две момичета, които са правили тест драйв, за медиите е новина, а за мен е лошо изградена стратегия.

Това заяви пред Нова телевизия Пламен Димитров, адвокат на семейството на Хариет Стефанович, едно от загиналите момичета в тежката катастрофа на булевард "Черни връх". Вчера бившият футболист Георги Семерджиев обяви, че не е карал джипа, който уби двете млади жени и че не е употребявал и наркотици. Управлявали го момичета, които се свързали с него чрез Instagram с желанието да направят тест драйв.

"Вещите лица доказват кой е шофирал. Първоначалните му показания са, че е бил отвлечен, сложен в багажника. На последното заседание по делото стана ясно, че той се е запознал с момче и момиче в Instagram. Направили са среща в заведение за бързо хранене до НДК. След това момчето изчезна. Станаха две момичета. Той твърди, че ги е познавал само от Instagram. Но в един момент реши да даде имената и ЕГН-то на тези, които уж не е познавал. Съдията поиска листче от него с данните, за да се провери дали тези хора наистина съществуват”, допълни защитникът.

По думите му при извършената проверка се оказва, че МВР не разполага с подобни данни за тези лица и съдът отхвърли това твърдение. Според Димитров вероятно това е ход, който цели да се отложи заседанието на 21 април. "Това трябва да се разгледа от Апелативен съд, а наближават празници и никой съд няма да работи", обясни адвоката и добави, че "резервната дата" е на 9 май.

Пламен Димитров каза още, че работещите по случая казват, че при такъв тежък удар, ако е имало хора на предната и задната седалка в джипа на Семерджиев, те са щели да загинат на място. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

11.04 2023 в 11:07

Само накрая да не се стигне до признаване на вина и сделка с прокуратурата за намаляване на присъдата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика