Моргенщерн със сериозни травми след ужасяващото падане в ски-скока

OFFNews 11 януари 2014 в 14:01 13155 1

Ужасяващото падане на Моргенщерн. Снимка: АФП

Състоянието на австрийския състезател по ски-скок Томас Моргенщерн остава тежко след ужасяващото падане от 200-метровата шанца в Бад Митерндорф в петък.

Морги е със сериозна травма на главата и с увреждане на белия дроб, пише Гардиън. Той ще остане в интензивното отделение на болницата в Залцбург поне в следващите 72 часа.

Физиотерапевтът на австрийския отбор Херберт Лайтнер заяви, че Моргенщерн е бил в съзнание, когато е бил качен на носилката.

"Томас беше отведен в болница за допълнителни прегледи, тъй като за кратко беше в безсъзнание. За щастие той бързо се съвзе и беше контактен. Попита ме какво се е случило. Можеше да движи ръцете и краката си, което е много важно", обясни физиотерапевтът пред телевизия ORF.

Моргенщерн е една от най-големите звезди в ски-скока, а падането на тренировката преди утрешното състезание на ски-полети е второто му в последния месец. На 15 декември той падна по време на състезанието за Световната купа в Титизее-Нойщад, Германия, където шанцата е 142 метра. Тогава Морги се отърва само със счупен пръст и натъртвания.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови