Tрима ще премерят сили в първия стрес тест на MasterСhef

OFFNews 17 март 2015 в 22:19 3760 0

Снимка Фейсбук

16-те най-добри любители готвачи влязоха за първи път в професионалната кухня-мечта, а голямото готвене започна с "кутията на MasterСhef". Състезателите трябваше да приготвят изключително ястие, като използват само 10-те продукти, скрити под капака – всички или само част от тях. Членовете на журито Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев опитаха и оцениха храната само на трима от участниците.

Първа промотира ястието си Диляна. Вретено с бонфиле, чипс и боровинки впечатли авторитетното жури.

Втори се представи Симеон. Журито му благодари за специалитета и му даде най-високата оценка.

Трети представи шоколадовото си суфле Стефани. Фантастичният й десерт, въпреки липсата на декорация, също се хареса на журито.

Предизвикателството с първата кутия на MasterСhef спечели Симеон. Той ще има две предимства в следващата битка - ще вземе ключово решение за следващото предизвикателство и ще се бори за имунитет в следващия епизод.

Симеон бе и първият участник, който влезе в склада на MasterChef. Той определи съдбата на всички останали, като имаше правото да избере основния продукт, с който всички ще готвят в "теста за креативност". Симеон получи и допълнителни 2 минути, за да подбере продуктите, с които да елиминира конкурентите си.

За тях той избра пуешки гърди, а останалите претенденти точно за 3 мин. трябваше да изберат продуктите си за специалитета, който ще подготвят.

"Ако накарате това месо да скучае в чинията, ще скучаем и ние", провокира кандидатите за слава шеф Михалчев.

Създателите на трите най-лоши ястия ще се явят утре на стрес тест, а най-добрият ще се състезава за имунитет със Симеон.

За победителя в днешното предизвикателство Ви разказахме в първите епизоди - той е бивш наркозависим и е живял в Италия. Там го разпределят като общ работник в ресторант. Днес забранените субстанции отдавна са в миналото му и той е реализиран IT мениджър. Симеон живее в България, а любовта и страстта му към хубавата кухня остават завинаги. Днес смята, че именно кулинарията е спасила живота му и напълно го е променила, благодарение на нея живее втори живот.

Безспорен победител в теста за креативност стана Боян. Двамата ще се борят за имунитет в утрешната битка.

Диляна, Петър и Юлияна не преминаха прага и ще се борят в "стрес тест" за оставане в предаването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!