Шефът на Хиполенд: Полицията едва не ослепи 17-годишния ми син, след като го напръска с химическо оръжие

OFFNews 03 септември 2020 в 10:18 33574 5

Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания. Това написа във фейсбук изпълнителният директор на Хиполенд Мариан Колев след снощните протести и безредици в София. 

Публикуваме цялото отворено писмо с редакторска намеса:

Отворено писмо

До всички български граждани, на които не им е все едно, и които искат да живеят в една по-добра и по-справедлива държава!

Скъпи съграждани,

Обръщам се към вас в качеството си на гражданин, баща, бизнесмен, който плаща почтено всички дължими данъци към държавата, мислещ човек със собствена позиция, която не ме е страх да отстоявам. Искам да изразя пред всички вас моята огромна лична "благодарност" към полицая, който днес на протеста в центъра на София, лично напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми син, дошъл заедно с още над 20 000 свободни граждани от всички възрасти, да изрази открито и като свободен европеец своята гражданска позиция. Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания. И изобщо не е случайно, че толкова много хора пострадаха и бяха откарани с линейки или все още лежат на площада. Безспорно още много песни на възхвала тип Веско Маринов ще трябва да се напишат и изпеят за "родната полиция", която ни пази, за да ви се отблагодарим, господа/или другари?/ полицаи…

Специални благодарности и към Министъра на вътрешните работи, който е дал заповед да се обгазяват мирни и невинни граждани, журналисти, общественици, младежи и хора на почтена възраст, чиято единствена вина е, че не са съгласни повече да живеят в страх и сляпо подчинение, и имат смелостта открито да отстояват позицията си.

Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни.

И накрая, вече без грам ирония – най-искрена благодарност на един притеснен баща към екипа на Бърза помощ - линейката на ул. "Леге" зад БНБ. Благодарение на усилията на дежурната лекарка, която помогна на сина ми, той няма да ослепее. Благодаря Ви, госпожи и господа ЛЕКАРИ с главни букви!

Мариан Колев
Изпълнителен директор на Хиполенд АД

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

5

Мартин Велинов

03.09 2020 в 23:55

Децата по това време на денонощието са си в къщи и по леглата, ако някой се прави на пълнолетен си носи съответната отговорност.

3232

4

tarabata

03.09 2020 в 13:54

Г-н Колев ще си държи сина където иска, щото може. А ти кажи на началника ти да каже на неговия началник- тиквата да прибере копоите си и да не съсипват здравето на децата, щото и без това могат единствено да бият деца и вързани хора.

3232

3

tarabata

03.09 2020 в 13:50

Капсаицинът е активното вещество(демек лютото) в лютите чушки. За да не чудят хората-какво е това?!

4016

2

Georgi Chobanov

03.09 2020 в 13:15

Г-н Колев,дръжте Вашия син да има достойно поведение,вместо да плюете по достойните полицаи.Защо мен не ме напръскаха?