Максим Асенов: Възможно е да овладеете изкуството да превръщате натиска в мощ, трудностите - в сила, а пустинята - в извор

OFFNews 27 август 2023 в 14:24 1594 0

Максим Асенов
Максим Асенов

Максим Асенов: Завърших първата чернова на книгата си “"Наръчник за успех в кризата” в началото на 2020 г. Беше проект, който ми отне приблизително осем месеца. И все пак ми се стори като цял живот. Откакто се помня, съм обсебен от въпроса:
„Какво е това, което прави хората успешни?“ Как въпреки големите предизвикателства и безпрецедентните кризи някои хора все пак успяват да постигнат забележителен успех в живота, семейството и бизнеса си?

Няколко дни, след като изпратих ръкописа си на моя редактор, целият свят сякаш се преобърна. Новинарските агенции започнаха да заливат ефира със съобщения за вирусни епидемии в цял свят. Изведнъж бъдещето на всичко стана несигурно.
COVID-19 промени всичко за мен, за моята църква и за моя екип. В рамките на една седмица след първоначалната глобална истерия, както Църква „Пробуждане“, така и моят коучинг бизнес бяха напълно затворени и ни беше забранено да провеждаме публични събития или срещи на живо.

Годишният ми график с участия, който включваше десетки планирани събития, на които трябваше да говоря, беше отменен в рамките на няколко дена. Конференциите и семинарите, в които аз и моят екип инвестирахме огромно количество време, ресурси и творческа енергия, бяха отложени за неопределено време.

Като духовен лидер и собственик на бизнес знаех, че организациите, за които отговарях, се намират в разгара на кризата. Откакто се помня, кризите са част от живота ми. Въпреки че ситуацията беше уникална, знаех, че уроците, които съм научил в миналото, ще важат и за настоящето. Това беше идеалната възможност да приложа принципите, които тъкмо бях събрал в тази книга, и да ги тествам отново при безпрецедентни обстоятелства.

Точно това и направих, а резултатите бяха изключителни.

Максим Асенов: Силата на смелостта в кризата

На втория ден от затварянето организирах онлайн среща с лидерите на екипи в моите организации, на която обясних, че въпреки несигурността на ситуацията имаме невероятна възможност пред себе си. Докато повечето хора щяха да прекарат времето си в капана на кризата, ние можехме да преминем през този период в служба на мисиите на нашите организации.

Уверих ги, че ако работим в екип и използваме творческите си умения и ресурси, за да отговорим на предизвикателството, ще оцелеем и ще процъфтим. През следващите две години се случи точно това.

В рамките на няколко дни преминахме изцяло от служби на живо към излъчвания онлайн. Много скоро новите ни онлайн неделни явявания се превърнаха в огромен успех.

Оказа сe, че проповядването онлайн има непознати дотогава за нас предимства. Удължих времето си за проповеди и достигнах до много повече хора, които живееха извън обхвата на нашата църква. Като църква открихме и творчески начини да служим и да подкрепяме хората, които бяха под карантина, затворени в домовете си.

Започнахме кампания за събиране на храна, в резултат на която раздадохме тонове хранителни продукти на бедни и социално слаби семейства в нашия град. Платихме наема на други хора, които бяха загубили работата си, за да не бъдат изхвърлени от домовете си. Платихме сметките за комунални услуги на семейства с деца, за да продължат да имат ток и топла вода.

По време на цялата пандемия нито църквата, нито моят бизнес загубиха пари. Напротив, случи се точно обратното. Ние пораснахме експоненциално. Наличието на нови онлайн посетители означаваше, че хора, които никога не бяха дарявали пари за нашата църква, започнаха да подкрепят мисията ни.

Коучинг бизнесът ми се разрасна многократно поради повишеното търсене от страна на бизнес лидери, които се опитваха да се справят със ситуацията с ковид. Междувременно личната ми нетна стойност също се утрои.

Същият набор от доказани принципи за успех, които бях използвал, за да изградя живота си преди ковид, доведоха и до успеха на нашия екип през пандемичния период. Опитът затвърди у мен основната теза на тази книга - колкото по-голяма е кризата, толкова по-голяма е възможността да се постигне успех.

Предстоящото ви пътуване

Мога лично да гарантирам, че всеки един от моите принципи е бил тестван в продължение на дълги години. Тази книга служи като набор от инструменти, наръчник с доказани принципи, които можете да използвате, за да изградите уверено живота, който желаете.

Тя обаче не е вълшебно хапче. Ако искате да постигнете траен успех, се изисква пълна отдаденост и искреност по отношение на настоящото ви положение, целите ви и стъпките, необходими за постигането им. И ако имате смелостта да го направите, прилагането и овладяването на принципите в тази книга ще ви направят неудържими.
Представете си живот, в който всяко предизвикателство води до по-голям успех и по-добри резултати в дългосрочна перспектива. Дори, когато пътят е несигурен, вие винаги знаете правилната комбинация, за да отворите всички правилни врати и да предприемете правилните действия, за да постигате желаните резултати всеки път.

Колко различен би бил животът ви? Колко различен би бил животът на вашите близки? Колко различен би бил вашият финансов и професионален живот? Възможно е да овладеете изкуството да превръщате натиска в мощ, трудностите - в сила, а пустинята - в извор. Когато знаете тайната как да превърнете най-трудните си моменти в най-голямото си предимство, ще бъдете неудържими и непобедими в играта на живота.

Вижте повече за Максим Асенов тук.

Най-важното
Всички новини
X

Мистерии в Хераклея Синтика