Магнатът Динко Динев се ожени за дългогодишната си приятелка (галерия)

OFFNews 30 юни 2024 в 14:56 12216 0

сватба

Снимка Динев груп

Сватбата на Динко Динев и Даниела

Строителният предприемач Динко Динев се ожени за дългогодишната си половинка Даниела. Тържеството, което някои определят като сватбата на годината, се състоя на „Марина Диневи“ в Свети Влас. Даниела бе избрала сватбена рокля на дизайнерката София Борисова, съобщиха от пресслужбата на Динев груп.

Младоженците си казаха „да“ на изнесен граждански ритуал в Амфитеатъра, като лично кметът на Свети Влас Иван Николов водеше церемонията.

Гостите бяха посрещнати от струнен квартет „Дестини“ сред арка, декорирана с цвят лавандула. Бащата на булката спази традицията и я заведе до олтара под звуците на тържествена музика. Динко и Даниела избраха за кумове аиндустриалет Николай Вълканов и неговата съпруга Румяна.

По-рано през деня двойката скрепи връзката си и с църковен брак. Венчавката се проведе в църквата „Свети Власий“, издигната от братя Диневи през 2009 г. и осветена от Вселенския патриарх Вартоломей Първи. Ритуалът бе отслужен от митрополит Антоний.

Сватбеното тържество се пренесе на брега на морето, в ресторант Адмирал, съобщават от пресслужбата на „Динев Груп“. Младоженците бяха посрещнати с аплодисменти и влязоха под звуците на Сватбения марш, изпълняван от симфоничния оркестър на Държавна опера – Бургас, под диригентската палка на маестро Деян Павлов.

Под техен съпровод и в изпълнение на сопраното Нина Кръстникова и тенорът Яни Николов прозвуча и тържествената „Наздравица“ от „Травиата“. Водещ на тържеството беше Орлин Горанов, който изпя “Светът е за двама“.

За първия сватбен танц младоженците изтанцуваха най-чувственототангото от филма „Усещане за жена“. Под звуците на симфоничния оркестър мина и танцът на кумовете, които избраха музиката от филма „Професионалистът“. А синът на младоженците ги поздрави с Wonderful Tonight на Ерик Клептън.

По-късно на сцената се качиха квартет Дестини, джаз легендата Васил Петров, Мария Елена Инфантино, Кристина Димитрова и Фенси Бенд. Част от тържеството бяха и балерините на „Боряна ден шоу“.

Динко Динев, един от братята Диневи, е строителен предприемач и почетен консул на Грузия. Компанията „Диневи Груп“, която създава заедно с брат си Йордан Динев, тази година отбелязва 35 години. Двамата притежават Диневи Резорт. Съпругата на Динко Динев Даниела е арт директор на компанията и под нейно управление се случват поредицата културни мероприятия на Амфитеатъра.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи