Стягайте багажа за Пловдив, Капана фест започва днес (пълна програма)

ОFFNews Последна промяна на 29 септември 2017 в 16:03 4157 0

Днес стартира есенното издание на колоритния фестивал в сърцето на Пловдив – "Капана Фест".

Хиляди посетители от България и чужбина ще пристигнат в автентичния квартал, за да се включат в разнообразната програма. Три дни, три музикални сцени с над 16 артиста, кино прожекции, литературни четения, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти, както и най-утвърденият занаятчийски базар, представящ изделията на над 120 изявени автори в страната, ще очакват всички.

От днес до неделя от 10:00 до 22:00 часа базар "Капана" ще възроди творческия и занаятчийски дух в кв. Капана, като представи съвременните български автори в няколко тематични зони: авторски изделия, натурални храни и напитки, съвременна българска мода, както и емблематичната зона за грамофонни плочи, превърнала се в средище за всички меломани.

Кино програмата включва игрални и документални филми, част от които ще бъдат представени лично от своите автори. От петък до неделя в 19:30 часа на големия екран на ул. Абаджийска ще се прожектират бългаските игрални филми „Дървеното езеро“ и „Малък-Голям“ (Ясен Григоров), „Урок“, „Скок“и „Слава“ (Петър Вълчанов), „Жажда“ (Светла Цоцоркова Стоицова), Легендата за първия кукер“ (Студио Змей).

На ул. "Магура" пък може да бъде видяна документалната лента в 6 епизода „Човек и Космос“ (Сам Нийл), с която фестивалът ще отбележи Европейската нощ на учените, както и филмите „Човек и Природа“, „Човек и Човек“.

Литературната зона ще бъде разположена на ул. "Абаджийска" и ще запознае публиката с различни български автори и техните произведения. Един от акцентите в програмата е представянето на произведението „Приказка за Стоедин“ на Никола Русев от дъщеря му Иглена Русева. В Международния ден на поезията, 1 октовмри, Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер ще изпълнят вечерeн рецитал на поезия с акустичен акомпанимент на китара.

Театърът също намира своето място по време на "Капана Фест". Откритата сцена на ул. Бенковски (Performance stage) ще покаже спектаклите „Жужене“, „Момини седенки“, бродуейския мюзикъл "Ани", както и финала на брейк състезанието за младежи. 

Благотворителен проект „Човешка джага“ за подпомагане на изявени студенти (ул. "Хр. Дюкмеджиев"), творчески инсталации, рисуване с къна, детски работилници и още много други активности могат да бъдат открити през трите фестивални дни.

Разбира се, не бива да се пропуска и музикалната програма, която включва Reverie, Oстава, Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat, както и концерта „Remember Chester” в чест на покойния Честър Бенингтън, който ще закрие фестивала в неделя вечер на главната сцена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови