Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Lovech Rock ден първи: Метъл с вкус на Каварна

Николаос Цитиридис 23 септември 2016 в 10:03 10028 1

Снимка Offnews

Pretty Maids на сцената в Ловеч

Близо 2000 души събраха старите казарми в центъра на Ловеч за новия рок фестивал, организиран от общината и кметъла Цонко Цонев. В първия ден от феста сцената приюти Scarlet Aura, Конкурент, Axxis и Pretty Maids. 

Дали защото е организиран от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, фестът в Ловеч и атмосферата на него силно наподобяваха каварненския фестивал.

Въпреки че в Каварна събитието се прави на стадион, организаторите бяха впрегнали сили, за да вдъхнат нов живот на старите казарми в Ловеч. В затвореното пространство имаше скара-бира с двадесетина маси, щанд за мърчъндайз, както и шатра, в която се предлагаше книгата на Цонко Цонев "Кметълски истории". 

Звукът бе задоволителен, а организацията стройна. Нетрадиционно за подобен фест, българското участие в него не бе оставено за откриването, а като втора банда. Първи на сцената се качиха румънците Scarlet Aura, които заради пътя изпуснахме за малко. Пристигайки в края на техния сет, видяхме, че не са свирили пред повече от 200 души. В началото на концерта за Scarlet Aura и Конкурент голяма част от публиката предпочиташе масите на кръчмата до сцената.

Конкурент забиха 45-минутен сет с познати на поколения рок песни. Публиката с кеф пя на "Ти си моят вечен Конкурент", а за финал българските рокаджии ни зарадваха с "Дай ми време".

Малко преди 20 часа на сцената се качиха германците от Axxis, които ни изненадаха приятно. Това е първото гостуване на групата в България, но това не ѝ попречи да се раздаде напълно. Постоянно кълчещият се на сцената вокалист Бернхард Вайс също остана доволен от българската публика, която вижда за първи път. Песните на групата бяха енергични, дори на моменти забавни. Axxis забиха акустично песента си "Touch the rainbow", която носеше хавайски привкус.

След германците ред дойде за първия хедлайнер на Lovech Rock Fest - старите ни познайници Pretty Maids, които последно видяхме в Каварна преди 2 години.

Датската банда излезе на сцената малко след 21:30 часа и ни остави без дъх до след 23 часа. Red, Hot and Heavy и Back To back бяха само част от песните, които не оставяха публиката да подскача час и половина в изненадващо студеното време в града.

Днес на сцената в Ловеч българските фенове тръпнат в очакване на румънците от An Theos, родните Кикимора, както и ветераните Rage и супергрупата на Михаел Киске Unisonic. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!