Kamelot идва в София за концерт

ОFFNews 12 август 2016 в 21:03 6725 2

На 15 октомври от 19:00 часа в столичния клуб "Mixtape 5" ще се проведе концертът на Kamelot, част от двугодишното турне в подкрепа на последният им албум "Haven".

Kamelot е американска група от Тампа, Флорида и е една от най-уникалните, влиятелни и престижни банди през последните десетилетия. Смесвайки прогресив-пауър със симфоник метъл и често елементи от световните музикални школи, те създават в албумите си и на сцената театрална, мрачна и същевременно изключително красива атмосфера. 

До 21 август цената на билетите ще е 40 лева, от 22 и до деня на концерта цената ще е 45 лева, като може да бъдат намерени в мрежата на "Eventim". В случай на налични места в деня на събитието и на място в клуба цената на входа ще е 50 лева.

Kamelot са сформирани от Томас Йънгблъд и Ричард Уорнър през 1992 година. Във времето участниците и членовете на групата се променят, но оригиналността на произведенията, които създават, остава. Към момента съставът се състои от Томи Каревик (вокали), Томас Иънгблъд (китари), Шон Тибец (бас), Оливер Палотай (клавишни) и Кейси Грило (ударни). През годините като гост музиканти са се изявявали Шаграт (Dimmu Borgir), неколкократно Симоне Саймънс (Epica) а в последният албум Алиса Уайт-Глуз (Arch Enemy), Трой Донокли (Nightwish) и Шарлот Веселс (Delain).

Преди идването през 2012 година Томи Каревик също участва като един от гостите на групата по време на "Pandemonium World Tour 2011". Единственият хедлайнерски концерт на Kamelot в София бе през 2008 година пред пълната зала „Христо Ботев“.  До момента дискографията на Kamelot се състои от впечатляващите 11 студийни и 3 концертни албума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

12.08 2016 в 23:14

Страхотна група, гледах ги с неподражаемия Кан....
невероятно е, че успяха да му намерят достоен заместник, не съм предполагал, че толкова специфичен тембър и начин на пеене могат да бъдат толкова добре пресъздадени от друг певец!

Браво и на Томас, че вече толкова години успя да запази самобитния звук на Камелот, просто нямат слаб албум!