Витоша прие елита в планинското колоездене през уикенда

OFFNews 19 октомври 2020 в 11:41 18816 0

Витоша прие елита в планинското колоездене през уикенда. Близо 100 участници премериха сили в осмото поредно издание на надпреварата "Home Mountain Bike Cup". Състезанието по традиция се провежда в средата на октомври и е част от календара на Столична Община и Фондация София - Европейска столица на спорта.

Арена на надпреварата бе трасето за спускане "Бай Кръстьо" над Драгалевци, което е с дължина около 2 километра и включва множество стръмни скоростни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия. Дъждът, които се изсипа в петък вечер преди състезанието направи трасето доста хлъзгаво и още по-интересно и предизвикателно за участниците.

Най-добро време във финалът постигна Румен Белезирев от клуб "Гравити", който успя да спре часовника на 2:13.09, оставяйки основния си опонент Стивиан Гатев от клуб "Хоталич" на 1.3 секунди зад него. Това му отреди първото място в категория Мъже Елит и специалната награда на Моторола България - чудесен нов смартфон. Трети с време 2:17.87 остана Стиван Стефанов отново от клуб "Гравити"

При дамите с огромна преднина от над 20 секунди на първото стъпало на почетната стълбичка се нареди детската световна шампионка Изабела Янкова от "Райдърс Юнайтед". На второ и трето място след нея се наредиха съотборничките й Деница Тошева и Венета Захариева.

В категорията на юношите между 15-16 години, конкуренцията беше много голяма, а младежите постигнаха времена сходни на тези в категория мъже елит. Най-добро време от 2:20.62 успя да постигне представителя на отбора на "Райдърс Юнайтед" Димитър Мазнейков. На второ и трето място след него се класираха Калоян Янкулов от Плевен и Велин Дойчев от "Ендуро Уориърс".

При юношите между 17 и 18 години най-бърз с време 2:26.31 бе Михаил Георгиев от "Байк Монополи", следван от Пламен Тотев от "Хоталич" и Виктор Колев от " Риайдърс Юнайтед". При мъжете над 30 в категория Мастърс най-добро време от 2:21.78 постигна Росен Ковачев от "Гравити", следван от Александър Добров и Петър Лозев от "Фортуенти байк тийм".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови