Том Дюмулен прекратява кариерата си

OFFNews 03 юни 2022 в 19:22 2755 0

Нидерландският колоездач Том Дюмулен обяви, че ще прекрати състезателната си кариера в края на този сезон.

31-годишният Дюмулен посочи като причина за решението си постоянната умора, която чувства и трудностите, които изпитва по време на състезание и на тренировки.

В края на 2020 година Дюмулен, който се състезава за отбора на Йъмбо-Висма, се оттегли от колоезденето за няколко месеца, тъй като посочи психическа преумора.

Той се завърна на шосето за Олимпийските игри в Токио, където спечели сребърен медал в индивидуалното състезание по часовник. Пет години по-рано Дюмулен бе спечелил същото отличие в същата дисциплина от Игрите в Рио де Жанейро.

Сред останалите големи успехи на нидерландеца са победа в Обиколката на Италия през 2017 година, както и две световни титли - индивидуално и отборно - в състезанието по часовник от Берген 2017. Дюмулен има три етапни победи в Обиколката на Франция, четири в Обиколката на Италия и две в Обиколката на Испания.

В обръщението си към феновете в социалните мрежи Том Дюмулен не посочва в кои състезания ще кара до края на годината, тъй като това тепърва ще бъде консултирано с отбора му, но очаква да се състезава на световното първенство в Австралия през септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови