Експертът на Евроспорт: Нибали или Кинтана печелят Джирото

OFFNews 05 май 2017 в 12:30 2004 0

Юбилейното издание №100 на Джиро Д‘Италия започва днес в 14,00 ч. българско време. В продължение на над три седмици – от 5 до 28 май – феновете на колоезденето ще имат възможност да се насладят на легендарното състезание. Цялата обиколка ще се излъчва ексклузивно в ефира на Евроспорт.

За първи път в историята надпреварата ще стартира от о. Сардиния. Северозападният град Алгеро ще бъде домакин на първия етап – 206 км. до Олбия. Зрителите могат да наблюдават вълнуващото начало днес, 5 май, от 14:00 ч., пряко по Евроспорт 1.

Организаторите от RCS Sport са се постарали „Джиро”-то да премине както през двата най-големи италиански острова Сицилия и Сардиния, така и през важните провинции и изкачвания в цялата история на обиколката.

Ключовите изкачвания Мортироло (посветено на трагично загиналия преди седмица Микеле Скарпони), Стелвио, Пордой и Монте Грапа, както и етапите по часовник ще определят и крайния победител в „Джиро” №100.

„Очаква се основната битка за крайната победа да бъде между миналогодишния победител Винченцо Нибали и победителя от 2014 г. Найро Кинтана. Силният отбор на „Скай” за първи път залагат на Герънт Томас като лидер в голяма обиколка.

С амбиции за място на почетната стълбичка освен това са Тибо Пино, Том Дюмулен, Ти Джей ван Гардерен, Адам Йейтс и Боб Юнгелс.“, каза Евгени Ставрев, който ще коментира състезанията.

„Още в четвъртия етап ще станем свидетели на първия истински тест за всички претенденти за крайната победа, когато финалът е в края на изкачването на вулкана Етна. На височина завършват още деветия етап с могъщия Блокхаус, 14-ия на Оропа, както и трите последователни в третата седмица: 17-и, 18-и и 19-и.

Двете бягания по часовник са на 16 май (40 хълмисти км.) и в последния ден на 28 май (30 км. по равното от Монца до Милано).“, добави още Ставрев.

Преди и след всеки етап от Джиро-то в ефира на Евроспорт ще се излъчва и предаването „Джиро екстра“, което ще предостави на зрителите задълбочен анализ върху представянето на колоездачите и случилото се до момента в надпреварата.

Сред международните звезди, които ще дават своето експертно мнение за развоя на събитията в обиколката, са трикратният победител на Тур дьо Франс“ Грег Лемонд, победителят в етап от „Тур дьо Франс” Хуан Антонио Флеча и Шон Кели, победител в девет еднодневни класики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови