Джирото тръгва с грандиозен допинг скандал

OFFNews 05 май 2017 в 10:45 3651 0

Ако денят си личи по заранта, нищо добро не чака юбилейното издание номер 100 на Джиро д'Италия. Легендарното състезание стартира днес.

Двама състезатели бяха изхвърлени заради употреба на допинг. При това са момчета на домакините - Стефано Пираци (на снимката) и Никола Руфони. За капак - те са членове на отбора Бардиани, който участва с покана от организаторите.

Италианците са дали положителни проби при извънсъстезателен контрол в края април. В пробите им са намерени следи от употреба на хормон на растежа. Двамата ще бъдат заменени от други състезатели, казаха организаторите.

Иначе с минута мълчание в памет на трагично загиналия колоездач Микеле Скарпони ще стартира поредното издание на прочутото състезание. Италианецът, победител в Джирото,  беше блъснат от камион по време на тренировка на 22 април.

Първи на старта на 5 май пък ще застанат състезателите от отбора на Скарпони от Астана. И друго от старта днес: състезателят, който премине пръв височината Мортироло, ще получи същото така удвоени точки и ще се качи на подиума в Милано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови