Дарил Импи спечели деветия етап на Тура, ужасяващо падане прати Де Марки в болница

OFFNews 14 юли 2019 в 21:36 1955 0

Представителят на отбора на "Mitchelton-Scott" Дарил Импи спечели деветия етап от тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Франция. Южноафриканецът измина 170-километровото разстояние от Сент Етиен до Бриуд с време 04:03:12 часа.

Импи, който носеше "жълтата фланелка" за няколко дни през вече далечната 2013 година, спечели днешната отсечка във финален спринт Тиш Беноот от "Lotto - Soudal", който завърши със същото време. Ян Тратник остана трети на 10 секунди от тях.

Днешното състезание бе белязано с тежко падане в първите километри на Алесандро Де Марки (CCC Pro Team). Той веднага бе откаран в болница.

"Александро Де Марки е в съзнание след падането. Той има дълбок лицев прорез и беше отведен в болница за скенер за фрактури", съобщиха от отбора на 33-годишния колоездач.

В генералното класиране лидер остана Жулиен Алафилип от "Quick-Step", който заедно с другите сериозни фаворити се наслаждаваха на сравнително лесен ден.

Французинът е с време 38:37:36 часа. Джулио Чиконе е втори (Trek-Segafredo) с 23 секунди изоставане, а Тибо Пино от "Groupama - FDJ" е на трета позиция на 53 секунди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови