Симеон Славчев: Цялата листа на МИР в област Видин е от гражданската квота

OFFNews 17 март 2021 в 17:28 2007 0

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев представи кандидатите за народни представители от област Видин за предстоящите парламентарни избори. Водач на листата е Веселин Велков - бивш служител от РПУ-Видин с 33-годишен стаж.

На второ място в списъка за кандидати за народни представители е Пламен Цветков, който е кинезитерапевт. В момента се занимава с частен бизнес и е познат на обществеността в града.

Инженер Ивайло Петков е третият кандидат за депутат на ПП МИР от област Видин. Той работи във видинската болница и отговаря за поддръжката на материалната база.

Георги Бързашки е на четвърто място в листата на политическата сила за парламентарни вот. Той е историк по образование, а пети в списъка на ПП МИР Калоян Казаков. Той работи в телекомуникационна компания.

"Партия МИР е новото поколение в Българската политика. По-голямата част от редиците на партията са от гражданската квота. Дори цялата листа от кандидати за народни представители във Видин е съставена от гражданската квота. Това са уважавани хора в обществото във Видин и ние залагаме на такъв тип хора - общественици", заяви Симеон Славчев.

"Смея да твърдя, че в момента България има нужда от алтернатива. ПП МИР е истинската алтернатива на политическото статукво в България, което вече 30 г. всеки един от българските граждани познава" допълни още той.

Той представи и основните приоритети на ПП МИР за развитието на България. Първият е развитието на туризма, като България има уникални природни дадености, които не се използват ефективно. Вторият основен приоритет за ПП МИР възраждане на селското стопанство, което през последните 30 г. е напълно съсипано и затова целта е да се върнат експортните позиции на селското стопанство. Друг основен приоритет е развитието на транспорта, инфраструктурата и логистиката. ПП МИР е и за равномерното развитие на всички региони в страната, уточни още Славчев. "В тази връзка един от приоритетите на политическа партия МИР е свързан със северозападна България и област Видин и развитието й в икономически, инфраструктурен и индустриален аспект. Една от задачите, които сме си поставили, е привличането на инвеститори от евразийското икономическо пространство", допълни председателят на ПП МИР.

"Базирайки се на моя опит в обществената дейност и виждайки кои сега са кандидатите за депутати в областта, аз приех да се явя от гражданската квотата за кандидат за депутат от ПП МИР. Очаквам да помогна на младите хора, които са иноватори, с моя богат житейски опит и да не продължаваме да бъдем свидетели на това унищожение и разграбване на община Видин", заяви водачът на листата за кандидат-депутати Веселин Велков.

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови