Проф. Герджиков: Опасно е Радев да концентрира цялата власт, той е част от статуквото

OFFNews 16 ноември 2021 в 10:56 1090 3

Снимка Архив

На 14 ноември избирателите пренаредиха партиите в парламента. Дадоха шанс на нови политически играчи, с очаквания за промяна в политиката. Но реалната промяна в страната зависи и от смяна на властта на „Дондуков“ 2“, смята кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. 

Вина за задълбочаването на кризите носи служебният кабинет и назначилият го Румен Радев. Затова г-н Радев мълча по време на кампанията и бягаше от всякакви неудобни въпроси за тежкото състояние на държавата в момента. Какво реално направи Радев през последните месеци за да излезем от кризата? Имаме нужда от промяна, а Радев е част от статуквото “, коментира в изявление, посветено на предстоящия балотаж кандидатът за президент.

„Ако Румен Радев бъде преизбран, цялата власт ще бъде концентрирана в него, защото чрез своята нова партия той ще има надмощие и в законодателната, и в изпълнителната власт. Това е опасно, защото тази огромна власт ще бъдe съсредоточена в ръцете на човек, който показа, че не смята за нужно да спазва Конституцията“, каза проф. Герджиков. „Радев притежаваше цялата власт през последните месеци, когато нямаше работещ парламент и редовно правителство, и не направи нищо за страната, но направи всичко възможно за оцеляването си на „Дондуков“ 2. Той изпълни плана си да обезсили партиите, които го подкрепиха и да наложи партията, която самият той създаде, за да я контролира по-лесно. Целта е да внуши на обществото, че парламентарната република е изчерпана форма на управление и да засили властта на президента“. 

България има нужда от президент, който няма да бяга от отговорност, който умее да се справя в кризисни ситуации и гарантира политическа стабилност. Ако изберете мен, аз няма да издавам команди и няма да изпълнявам чужди команди, ще говоря честно с вас, без да ви назидавам и да размахвам пръст, ще бъда готов да чуя и мнения, различни от моето. Ще променя политическия стил и политическото поведение. Разделението и противопоставянето ще отстъпят на диалогичността и антикризисните действия. Президентската институция ще стане форум за дискусии по важни обществени въпроси. От вашия глас в полза на промяната зависи най-важното – спешни действия срещу кризата, политическа стабилност, овладяване на растящите цени и връщане на усещането за справедливост“, заяви проф. Герджиков. 

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

16.11 2021 в 11:17

А ти,говедо,не се ли чувстваш част от статуквото след като си подкрепен от ГРОБ И ДПС...уж си умен младеж,ама май ума не ти стига да видиш и анализираш тая подкрепа....освен че,ни мислиш за обикновени,но големи идиоти,ти си и един голям лъжец....още по-абсурдно е да се мъчиш да ме помиряваш с мутрите и крадците,ако не друго,поне съм сигурен,че Радев няма да посмее да направи подобно нещо и ще се бори докрай с тая мутренска пасмина,която окраде държавата....обикновено такъв помирител си е отрепка и част от крадците...и накрая Радев си извоюва тази власт за разлика от предишните поплювловци(особено последния)...по начина по който говориш личи,че ще бъдеш копие на Плювналиев,може би по-умно,но това значи и по-опасно....НЕ на такива като тебе....