Ексклузивно Извънредно: 264 бойци са изведени от Азовстал (обновена)

Национално обединение на десницата: Дясното намира решения, вместо да търси оправдания

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2021 в 12:10 365 0

Наложително е да възстановим доверието в институциите и авторитетите, и да преустановим наложилата се практика на противопоставяне и отрицание. 

Това каза по време на двучасова среща с жители на Велико Търново водачът на местната листа на Национално обединение на десницата Цветан Цветанов. На срещата бяха кандидатите за президент и вицепрезидент на консервативно десния съюз Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева, както и Петър Москов, лидер на партия КОД, също част от обединението.

По думите на Цветан Цветанов, точно в тон на противопоставяне е преминала и дейността на 45-то, и на 46-то Народно събрание. „Видяхте, например, че актуализацията на бюджета, беше като някакво наддаване, без някой да мисли за обезпечаването на тези разходи след това“, припомни Цветанов.

Двете формации в Националното обединение на десницата остават последователни и верни на убежденията си и на десните ценности, защото популизмът е вреден. „Това, което правим е с добър хоризонт. Радвам се, че заедно с д-р Петър Москов можем да дадем една много ясна дясна посока за политическия живот на страната, да възстановим дясното. Тези, които вярват в истинското дясно и изповядват тези ценности, нека се присъединят към нас“, каза още Цветанов и допълни: „В тези условия на пандемия, липсата на политическо лидерство в продължение на две години, ни остави да се въртим в един омагьосан кръг и очевидно държавата не знае какъв е изходът от тази ситуация“.

Цветанов припомни мрачния факт, че България е на първо място по смъртност - и в началото на пандемията, и сега, като при това остава с най-нисък процент имунизирани граждани. „И дори тук се наблюдава това противопоставяне и отрицание. Все едно, че едните не са управлявали, а другите пък казват „предишните са ни виновни за това, което се случва днес“.

Цветанов заяви, че всички знаем кой е левият кандидат за президент, а при всички останали липсва позициониране, единственият десен е Горан Благоев.

Надявам се истински десните хора да ни припознаят, каза кандидатът за президент Горан Благоев. „Още преди началото на кампанията много ясно формулирахме, че говоренето „няма ляво, няма дясно“ и „всички са маскари“ и „партиите са виновни“, е вредно, коментира той. По думите на известния публицист, автор и дългогодишен водещ на едни от най-съдържателните и родолюбиви телевизионни предавания у нас, размиването на този политически спектър води до обществена мъгла. „От национално обединение на десницата ясно заявяваме, че сме десни. Припомняме на обществото какво е дясно, както и това, че дясното търси решения, вместо да намира оправдания“.

„Досега съм отказвала предложения да се включа в политиката. Станах част от тази кампания, защото дължим много, както на „децата на прехода“, така и на тези, които сега ще се родят. А и това са моите убеждения – бях на митингите и стачките в началото на 90-те години, винаги съм вярвала в десните идеи, аз съм десен човек“. Това каза кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, която, като лекар, повече от 30 години, от различни позиции, е участвала в грижата за здравето на българите. От 2 години д-р Георгиева отговаря за ковид структурите в една от най-големите болници в България. „В момента ситуацията налага да си съберем обществото и да намерим някакъв път, който да ни изведе от ужаса, в който сме попаднали“, категорична бе д-р Георгиева.

За силна и смислена информационна кампания за ваксинациите настоява Националното обединение на десницата, подчерта д-р Петър Москов. Тя трябва да е насочена към притесненията на хората и да им предоставя пълен набор данни от гледна точка на медицинската наука, за да имат възможност да вземат своето решение, на база истинска информираност.

Национално обединение на десницата е с номер 7 в изборната бюлетина за народни представители и с номер 7 в бюлетината за президент и вицепрезидент. 

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови