Правителството пак увеличи заплатата на шефа на НАП Галя Димитрова

OFFNews 13 януари 2021 в 14:29 3996 0

5500 лева на месец основна заплата без бонусите явно са крайно недостатъчни за високата квалификация на шефката на НАП Галя Димитрова. Днес правителството постанови месечното ѝ възнаграждение да бъде увеличено.

Димитрова беше шеф на НАП, когато изтекоха лични данни и сметки на 5 милиона българи от системата на приходната агенция. По време директорката бе на почивка в екзотична дестинация и не я прекъсна. Въпреки това тя запази поста си, а кабинетът Борисов-3 й вече за втори път след скандала увеличава заплатата й.

Увеличението на основната месечна заплата на изпълнителния директор на НАП влиза в сила от 01.01.2021 г.

В решението на МС пише, че то е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г.

"При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги. Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности", съобщава правителствената информационна служба.

Досега основната заплата на шефката на бирниците бе 5500 лева, но към нея се добавят и куп други бонуси. В декларацията си пред КПКОНПИ Иванова за 2019 г., когато заплатата й бе само 5000 лв. на месец, тя обяви годишен доход от трудово възнаграждение в размер на 121 347 лева. Дамата съобщи и за три банкови сметки на свое име, които се пълнят от трудовия й доход. В едната има 190 000 лева, в другата 90 000, а в третата - 1389 лева.

Преди дни НАП отчете над 700 милиона лева повече приходи в хазната от планираното за 2020 г. въпреки тежката епидемична година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews