Весела Димитрова: Надявам се грациите ни да са безгрешни на световното

OFFNews 23 юли 2019 в 16:06 3435 0

Треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели, че лагерът на грациитени в японския град Мураяма е бил много ползотворен.

Димитрова говори по време на церемония в Пресклуб България, на която ансамбълът бе награден за отбор номер 1 на България за юни, а тя - за треньор на месеца. 

Специалистката разкри, че преди световното първенство през септември месец, нашите момичета ще участват на два турнира от Чалъндж сериите в Минск и Казан.

Димитрова сподели, че вече се шият новите трика за ансамбъла за шампионата на планетата, но не пожела да издаде повече подробности за тяхната визия.

"Представянето ни на Европейските игри беше добро, можем и по-добре. Дано да го покажем на Световното първенство. Имахме много ползотворен лагер в Япония. Публиката там много харесва момичетата, много бяха поласкани, че използваме японска музика за едно от съчетанията.

Направихме промени в съчетанието с пет топки, работим го, малко е тежичко, има добавени нови елементи. Предстоят ни сега две Чалъндж купи - в Минск и в Казан, след това Световното първенство. Работим много сериозно. Мисля, че момичетата израстват с всяка една тренировка и са наясно какво трябва да направят. Новите трика вече са почти готови, ще ги видите на Световното първенство. Ще бъдат красиви. Това е, което мога да кажа.

Сигурна съм, че на Световното първенство всичко ще е наред от гледна точка на съдийството. Само се надявам момичетата да играят без грешка. Конкуренцията е меко казано жестока, само три отбора имаме квоти за Олимпиадата – ние, Русия и Италия. Всички останали ще се борят за квоти и затова битката на шампионата в Баку ще е много тежка", сподели Димитрова.

На въпрос за формата на момичетата, капитанът Симона Дянкова коментира:

"Колкото до храненето, ние имаме специален кетъринг, всички сме доста суетни, сами контролираме килограмите си, гледаме да изглеждаме добре на килима.

Имаме специален диетолог, който определя менюто. Д-р Мариела Сиракова изготвя менюто".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови