Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

Невяна Владинова: Дадох и взех много от спорта, време е да се оттегля

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2020 в 14:21 9974 0

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Невяна Владинова заяви, че е удовлетворена от постигнатото в спорта. Грацията ще прекрати състезателната си кариера след олимпийските игри в Токио догодина.

"Много обичам гимнастиката. За мен тя е целият живот, но все пак някога трябва да спреш. Аз взех това решение. Но аз дадох много на спорта, взех много от него и е време да се оттегля като гимнастичка, но със сигурност ще остана в спорта и ще помагам с каквото мога. Вече идвам по-млади, по-талантливи и по-добри състезателки", каза гимнастичката в предаването "Търси се" по bTV.

"Почти всичките си мечти в спорта сбъднах, най-голямата естествено беше да участвам на олимпиадата. Това е едно незабравимо преживяване и съм абсолютно удовлетворена от това, което съм постигнала. Най-силните ми качества са търпение, никога да не се отказвам, да се боря до последно и увереност", добави Владинова.

Когато е едва на 12 години тя се мести от родния си град Плевен в столицата, за да се занимава професионално с художествена гимнастика. Благодарение на таланта и нейния огромен труд, тя успява да постигне едни от най-високите резултати в гимнастиката.

Печели медали от световни и европейски първенства, Световни купи и Гран При турнири, а на олимпиадата в Рио де Женейро е единствената представителка на България в индивидуалната надпревара. В живота тя е много спокоен човек с уникално чувство за хумор. Тя е момиче, което сбъдва най-съкровената си мечта - да бъде шампионка по художествена гимнастика и което е влюбено завинаги в този спорт.

" С нея много лесно се работи, тя има един много лек характер. Преминали сме през много тежки моменти през тези години. Възхищавам й се за това, че никога не се отказва. Чувствам я като мое дете, тя е много умна и мъдра. Тя е много верен човек, искам да и благодаря за любовта й към спорта", каза в предаването мениджърът на женския отбор индивидуално Бранимира Маркова.
пълен записа от предаването има в сайта на БТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови