Михаела Маевска: Весела Димитрова е треньор №1 в света по художествена гимнастика

OFFNews 23 октомври 2021 в 14:57 2667 0

Помощник-треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска заяви, че момичетата са напълно подготвени за Световното първенство в Япония. Тя се радва, че през последните пет години се е учила от най-добрия треньор в света - Весела Димитрова.

Вчерашната тренировка беше последна за грациите от ансамбъла в зала "Раковски", тъй като след световното първенство в Япония те ще прекратят кариерата си. Отборът отпътува за шампионата късно снощи.

"Момичетата са много подготвени, съчетанията са вече абсолютно изработени. Тренировките минаха доста леко, защото наистина всичко е изработено. Надяваме се да са здрави и да успеят да издържат състезанието. и да се сбогуват със спорта подобаващо. Направихме съвсем минимални промени, които на пръв поглед дори няма как да се видят. Но това по никакъв начин не е попречило на изработването на съчетанията", каза Маевска във видео интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

След игрите в Рио 2018, където тя спечели бронз с ансамбъла на България, Маевска стана помощник-треньор на настоящия отбор.

"Тези пет години с този отбор бяха продължение на моя гимнастически живот. Научих се на много неща, благодарение на Весела Димитрова също, защото тя беше първият треньор, с който съм работила. И наистина се радвам, че от най-добрия треньор в момента в България, даже в света по гимнастика, съм се учила.

Искам да пожелая на момичетата да бъдат все така устремени, да продължават да се борят в живота с всичко, както досега и да се наслаждават на успехите си", добави Маевска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!