Кралев откри турнир по художествена гимнастика

OFFNews 14 октомври 2017 в 18:39 2543 0

Снимка ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе почетен гост на международния турнир по художествена гимнастика „Тракия-Елит“ и откри състезанието в палата №6 на Панаирния комплекс в Пловдив.

В състезанието участват над 300 представителки на 20 български и 4 чуждестранни клуба във всички възрастови групи. Надпреварата се организира за пети пореден път от Спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия-Елит“ със съдействието на Община Пловдив. Надпреварата се утвърждава като една от най-престижните у нас и е включена в календара на Българската федерация по художествена гимнастика. 

„Художествената гимнастика е може би един от най-трудните, но и един от най-успешните и най-обичаните български спортове. Тези прекрасни деца са бъдещите шампионки на България. Благодаря на всички родители, които са насочили децата си към този спорт. Сигурен съм, че ще се гордеят с тях“, заяви министър Кралев на церемонията по официалното откриване.
Той благодари на Община Пловдив за подкрепата към спорта в града и на ръководителите на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Те дават пример как трябва да се работи във всички възрастови групи“, каза министърът.
От името на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева поздравление към участничките отправи генералният секретар на федерацията Росина Атанасова. Кралев се срещна със състезателките, треньорките и ръководството на „Тракия-Елит“. В него се подготвят перспективни млади гимнастички като носителката на бронзов медал с ансамбъла от европейското първенство за девойки тази година Галатея Герова.

„Пожелавам ви да постигнете успехите на нашите златни момичета“, обърна се към тях министърът. Той получи от екипа на „Тракия-Елит“ благодарствен плакет. „За нас е голяма чест да бъдете тук. Имаме нужда от тази морална подкрепа“, благодари на министъра изпълнителният директор на клуба Анастасия Генова.

На турнира Кралев се срещна също и с две гимнастички от златното поколение, които спечелиха бронзови медали с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2014 г. – Християна Тодорова и Любомира Казанова. Християна Тодорова е съдия в турнира, а Любомира Казанова е треньор на девойки младша възраст в клуб "Левски - Илиана". Министърът ги даде за пример на младите състезателки с думите: „Когато работите упорито и всеотдайно, ще постигнете техните успехи”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови