Калейн остана шеста на лента, окичиха грациите ни със сребърните медали при отборното

OFFNews 13 септември 2018 в 20:43 3236 0

Младата Боряна Калейн остана шеста във финала на лента на световното първенство по художествена гимнастика в София. Тя получи оценка от 17.100 точки, след като допусна някои неприятни грешки в съчетанието си.

Калейн се оказа и единствената ни представителка в този финал, след като Катрин Тасева не успя да се класира за крайната фаза на надпреварата с оценка от 16.650.

Титлата грабна рускинята Александра Солдатова. Грацията разчупи тоталната хегемония на своята сънародничка Дина Аверина, която грабна три златни медала във финалите на останалите три уреда.

Солдатова бе оценена с 18.600, което бе по-слаба оценка от тази в квалификациите (19.900), но се оказа напълно достатъчна за триумф. Високата оценка на рускинята в квалификацията й помогна да се класира и за многобоя утре.

Иначе тази вечер на официална церемония след състезателния ден нашите грации бяха наградени със сребърните медали за отборното класиране при индивидуалното състезание. Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн ни завършиха със сбор от 150.975 точки след много силно представяне.

Последното отличие в тази дисциплина е от 2001 година – бронз на Симона Пейчева и Елизабет Паисиева. Тогава Русия е лишена от златото след допинг скандал и българките получават бронза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови