Боряна Калейн изпревари Невяна Владинова в контролното на националния отбор

OFFNews 18 юли 2018 в 16:22 3925 0

Снимка Спортал

Една от звездите ни в художествената гимнастика Боряна Калейн спечели първото индивидуално контролно състезание на националния отбор.

В днешната проверка състезателката на Левски - Триадица изигра най-чисто и четирите си композиции. Втора е Невяна Владинова, а трета - Катрин Тасева.

Контролното е част от подготовката за предстоящите две световни купи през август в Минск и Казан. Окончателният състав на участничките за състезанията ще стане ясен непосредствено преди заминаването.

От 23 юли гимнастичките ни се местят в Панагюрище за двуседмичен лагер. Надпреварите в Беларус и Русия ще са последните преди Световното първенство в София. С наближаването на шампионата се усеща и напрежението в залата.

Иначе вчера националният ни ансамбъл по художествена гимнастика проведе контролна тренировка в национална спортна база "Спортпалас" във Варна, където момичетата са на лагер преди началото на втората част от сезона.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова с резерва Камелия Стоилова показаха отлична форма и в двете композиции, като по съчетанията с 5 обръчи и с 3 топки и 2 въжета са направени малки промени спрямо Европейското първенство в Гуадалахара.

Припомняме, че Теодора Александрова, която навършва 17 години, се възстановява от направената ѝ операция на стъпалото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови