Студиата GameLoft и Kyodai гости на седмото издание на Game Dev Summit Monthly

OFFNews 17 май 2018 в 12:05 1758 0

Специален гост на седмото издание на Game Dev Summit Monthly, осъщестяващо се в партньорство с B12 Games, е Александър Филипов, част от екипа на Gameloft, водеща компания в разработването на мобилни игри и продукти в сферата на гейминга. В събитието, което ще се проведе на 31-ви май от 19:30 ч. в столичния клуб Culture Beat, ще се включат и студио Kyodai - създателите на първата българска игра от така нареченият walking simulator жанр - Elea. Вечерта ще завърши с геймърски куиз, подготвен от ForPlay.bg.

Александър Филипов работи дълги години като гейм дизайнер в GameLoft София. Кариерният му път включва многобройни проекти, като в момента главният му фокус е върху разработката на мобилната игра March of Empires. В седмото издание на Game Dev Summit Monthly, той ще включи с лекция на тема “Как да подобрим и еволюираме играта си след пускането й на пазара?”. Александър ще се опита да отговори на някои от важните въпроси и предизвикателства, които седят пред всеки разработчик на мобилни игри, след пускането на играта на пазара.

В сегментa за независими студиа Тодор Тодоров и Ивайло Коралски от българското студио Kyodai ще разкажат за Elea - играта, която разработват през последните няколко години, както и за трудностите и предизвикателствата, една независима компания среща.

Заглавието, чийто първи епизод вече може да бъде намерен в Steam , предлага на играчите първокласно интерактивно Sci-Fi приключение, което разглежда човешкото съществуване и идентичност в контекста на междузвездното пътуване и възхода на всезнаещия изкуствен интелект. Цялата версия на играта ще бъде налична през лятото.

Вечерта ще завърши с второто издание на ForPlay Wars. Куизтът, който ще тества познанията на участниците от сферата на видео игрите и поп културата, е подготвен от ForPlay.bg, За победителите има специални награда - геймърски слушалки от Genesis.

Game Dev Summit Monthly #7 е със свободен вход, но изисква регистрация на този адрес.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови