Защитата на ЦСКА е на четвърто място в Европа

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2018 в 12:00 1062 0

Защитата на ЦСКА е една от най-добрите във всички първенства, пише "Тема спорт". Статис­тика на сайта "betexplorer" показ­ва, че само 3 елитни отбора са допуснали по-малко голове сред­но на мач от армейците.

Пър­вата позиция си поделят руски­те Спартак Москва и Зенит, както и северноирландският Линфийлд. Те са инкасирали само 1 попадение в изминалите 6 ма­ча от началото на сезона или по 0,2 средно на двубой.

Армей­ците пък са били преодолени са­мо 2 пъти - от Славия (2:1) и Лудогорец (0:1) в 7 срещи от пър­венството. Така коефици­ентът на ЦСКА е 0,285. Също по 2 допуснати гола имат Антверпен, Ростов и Партизан Белг­рад, но в пo-малко мачове от червените - 6.

ЦСКА е направил троен скок по този показател спрямо мина­лата година по същото време. Тогава армейците бяха допусна­ли цели 6 гола за 7 шампионатни срещи. Бяха обаче вкарали повече - 21 срещу 13 сега. Въпре­ки че броят отбелязани попаде­ния не е впечатляващ, клубът е на първо място по най-много вкарани и най-малко допуснати в елита.

Този сезон под ръководство­то на Нестор Ел Маестро се наблюдава известен прогрес в защита. Най-отчетлив е при Чорбаджийски. Той е доста стабилен в изявите си, особено в първенството и с националния срещу Словения и Норвегия.

На младия бранител сякаш му по­действа мотивиращо това, че вече не е капитан. Бодуров съ­що е на по-високо ниво спрямо пролетта. Все още обаче ЦСКА изпитва затруднения, когато трябва да се брани при статич­ни положения.

Има какво да се желае в дефанзивен план и от бековете. Не е изключено ар­мейците да привлекат още един защитник в близките дни, с когото биха сложили край на селекцията. Той обаче трябва да е свободен агент, тъй като трансферният прозорец вече затвори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови