Вратарят с анцуга се пенсионира (видео)

OFFNews 16 ноември 2016 в 21:36 4719 0

Славният унгарски вратар Габор Кирай сложи край на кариерата си в националния отбор.

40-годишният Кирай беше част от тима на маджарите от 1998 година насам, а в контролата с Швеция изигра последните си 29 минути.

Стражът ще остане завинаги в паметта на феновете с прословутите си памучни долнища, които се превърнаха в негова запазена марка, така както късите ръкави са характерни за великия Джанлуиджи Буфон.

Кирай опази вратата си суха, докато беше на терена. Веднага след смяната му шведите, които са наш съперник в световните квалификации, стигнаха до гол чрез Сам Ларсон, а след това добавиха и още един за победата с 2:0.

За Кирай пък това беше мач номер 108 с националната фланелка на Унгария.

"Пробвах да играя с къси гащета, но те не ми отиват. Крайният резултат е по-важен от това как изглеждаш. Аз не съм топ-модел, моята работа е да пазя вратата. Екипировката по същество е въпрос на удобство.

Понякога ми се налага да играя на клей или на замръзнала от студа трева и аз винаги взимам анцузи с по-голям размер, за да ми е удобно да се движа", така обясняваше Кирай увлечението си по сивите долнища, които станаха задължителна част от гардероба на всеки унгарец по време на Евро 2016.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!