Витоша ще бойкотира мача с Левски, ако той не е в Бистрица

OFFnews Последна промяна на 13 август 2019 в 17:44 1069 1

Ръководството на Витоша (Бистрица) обяви, че е готово на крайни действия, ако не му бъде позволено да домакинства срещу Левски на собствения си стадион. "Тигрите" са решени да бойкотират мача със "сините", ако БФС не промени позицията си. Както е известно, от футболната централа обявиха двубоя като рисков и искат той да се проведе в София от съображения за сигурност. Срещата трябва да се изиграе на 17 август, събота от 20:30 часа.

Ето каква е официалната позиция на Витоша:

През последните четири години ръководството на Витоша (Бистрица) и в частност президентът на клуба Сергей Ташков непрестанно полагат неимоверни усилия, за да подобрят материалната база на клуба и да предложат не само на футболистите на Витоша, но най-вече на съперниковите играчи, треньори и ръководители комфорт и истинско удоволствие от провеждането на мачове на стадиона в Бистрица.

В тази връзка ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем Левски на собствения си стадион “Витоша”. Двубой, който ще се превърне в истински празник за клуба и ще предложи невероятна атмосфера и за феновете на “тигрите”, и за феновете на “сините” на изцяло футболното съоръжение в Бистрица.

Едно домакинство на Националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления.

До момента независимо срещу кой отбор е играл тимът на Витоша на домашна сцена, ръководството на клуба се е справяло отлично с организацията и е предоставяло едни от най-добрите условия за подготовка и провеждане на футболен двубой от елита на България.

В тази връзка клубът е категоричен, че ако не му бъде позволено да приеме Левски на собствения си стадион в Бистрица, то срещата ще бъде бойкотирана и съответно няма да се проведе.

С уважение,
Ръководството на Витоша (Бистрица)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови