Високо напрежение в Пари Сен Жермен. Мбапе желае да напусне заради Неймар

Василен Петров 14 октомври 2022 в 13:07 1775 1

Килиан Мбапе

Снимка GettyImages

Оказва се, че причината Мбапе да иска да напусне, е вредното въздействие на съоборника му върху играчите.

Суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе предизвика вълна от реакции с искането си да напусне френския гранд още по време на предстоящия зимен трансферен пазар.

Клубът не е изпълнил всички изисквания на нападателя, които са били приоритетни за него, за да може да подпише нов контракт до юни 2025 година. Въпреки че клубът смени мениджъра по настояване на френския национал, Кристоф Галтие пое поста от Маурисио Почетино, а спортният директор Леонардо наследи Луис Кампос, Мбапе остава непреклонен.

Той се превърна в най-скъпоплатеният футболист в света с възнаграждение от 93 милиона евро на година. 

Единственото и вероятно най-важно желание на младока остава неосъществено - напускането на Неймар. 23-годишният нападател е на мнение, че бразилецът има отрицателно влияние върху състава заради начина си на живот, който го кара да се контузва изключително често. Напрежение между двамата играчи се забеляза още при старта на кампанията, когато се скараха кой да изпълни дузпа. 

Испанският "Marca" смята, че ПСЖ действително се е пробвал да продаде Неймар, но е липсвал голям интерес от други клубове. Те ще трябва да платят колосална сума като компенсация и да му предложат поне 30 милиона евро годишна заплата. Така бразилският национал задейства клаузата в контракта си за удължаване на съвместната му работа с отбора до юни 2027 година, което допълнително разгневи Килиан. 

Всички изборени фактори карат Мбапе да желае да напусне Париж и да се опита да си осигури трансфер в друг голям тим.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови