Виновен ли е Бербатов, че е свободен, успял и има достойнство?

Ивайло Йолчев 03 юли 2017 в 14:10 4521 1

Омразата пропи „Българска армия“ точно като във „Властелинът на пръстените“. Промъкна се между сенките, замъгли погледите, заглуши сърцата.

Опита се да задуши всеки и всичко, което не слуша заповедите от Кулата! Последната й жертва стана Димитър Бербатов. Посегна на най-добрия български футболист в момента, дори си позволи да намеси половинката му. 

Вината на Димитър Бербатов е следната: харесва да бъде със своите приятели от 20 години, които сега работят в Берое. И иска да поиграе още един сезон футбол. Дали в Стара Загора, или в чужбина, дори не е ясно.

Вината на Бербатов е, че не отиде на „Българска армия“ да предложи услугите си. Сам, защото никой не го е канил там дори на кафе.

Вината на Димитър Бербатов е, че явно не чувства ЦСКА-София като свой ЦСКА.

Вината на Димитър Бербатов е, че прави избор на свободен човек. Защото той може да реши да тренира и в Славия, ако сметне, че му е близо до къщата. Или Септември, ако Драгалевци му харесва повече!

Вината на Бербатов е, че има парите, името и достойнството, за да не се подписва под едната заплата със служебна характеристика „клубна легенда“.

Митко, въобще да не ти пука от омразата! Тя идва само от едно място. На всеки, абсолютно на всеки друг стадион в България ти ще бъдеш приет като велик футболист, какъвто си. Както, свидетел съм, те приемат феновете и на Манчестър Сити, и на Челси, и на Арсенал.

Ако ти се играе в Берое, играй. Знам, че не е заради парите, а от едната тръпка към играта. Печалбата ще е огромна, но не за теб, а за българския футбол.

Защото само присъствието ти може да измъкне първенството ни от тоталната забрава, която световните медии нарушават, само когато някоя крава прекъсне наш мач или Иван Баналовдски удари глътка бира от хвърлена по него кутийка.

p.s И два въпроса накрая:


1. Защо цитираният в декларацията Любо Пенев не е стъпвал на „Армията“ от година и 10 месеца насам, а Христо Стоичков, акционер там, има само едни мач, докато уреждаше сватбата на дъщеря си?

2. Как клубната легенда и радетел на казуата „ЦСКА-София“ Димитър Пенев ще коментира декларацията срещу последното му голямо откритие?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови