Видео от боя на трибуните, довел до трагедията в Сенегал

OFFNews 16 юли 2017 в 19:07 7672 1

Появиха се първите кадри от ексцесиите на трибуните в Сенегал, довели до срутване на стена и смъртта на 8 души. Гледката наистина е потресаваща! Поне засега няма данни за нови жертви сред близо 50-те ранени.

Да припомним, стадион “Демба Диоп” в столицата Дакар стана арена на кървави сцени по време на финала за Суперкупата между Уакам и Стад де Мбур. При резултат 2:1 за Уакам на трибуните се стигна до сбиване. Едната агитка тръгна да бяга, но стена не издържа на напора и се срути.

Отдолу останаха десетки, като в същото време полицията започна да използва газ, за да разпръсне хулиганите. Извикани бяха линейки и пожарни.

Президентът на Сенегал Маки Сал поиска чрез пост в Туитър виновните да бъдат намерени веднага и наказани изключително жестоко.

Годината едва е преполовена, а жертвите по стадионите станаха доста. По-рано този месец осмина умряха при блъсканица на стадион в Малави. Жертвите, сред които 7 деца, бяха буквално стъпкани.

През май пък четирима починаха на мач в Хондурас. Трагедията стана, след като група ултраси опита да влезе със сила в един от секторите.

Пак блъсканица причини смъртта на 17 души на мача в Ангола през февруари. Организаторите бяха потъпкали всякакви норми на безопасност и огромна тълпа се опита да влезе през един вход.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови