Вещаят смърт на италианския футбол при прекратяване на сезона

OFFNews 30 април 2020 в 14:05 2311 1

Президентът на Футболната федерация на Италия Габриеле Гравина е твърдо против предсрочното прекратяване на националното първенство, тъй като може да доведе до сериозни проблеми в този спорт, съобщи Football Italia.

В Европа вече бяха преустановени първенствата на Нидерландия, Белгия и Франция. Заговори се дори за план на президента на Франция Еманюел Макрон, който иска да убеди и Испания, Италия, Германия и Англия да спрат шампионатите си, вместо да кроят планове за подновяване.

Гравина обаче подчертава, че настоящият шампионат в Италия трябва да се доиграе на всяка цена.

“Докато се явявам президент на Италианската федерация по футбол, никога няма да се съглася на предсрочно приключване на сезона. Считам, че това ще означава смърт за италианския футбол. Ако шампионатът завърши предсрочно, ние ще загубим 700-800 млн. евро.

При продължаване на сезона при празни трибуни загубите ще се са около 300 млн. евро, а а в случай на подновяване на турнира със зрители – 100-150 млн.”, каза Гравина.

В края на миналата седмица италианските власти обявиха мерки за облекчаване на карантината и дадоха разрешение за подновяване на отборните тренировки от 18 май. Първенството на страната бе преустановено в началото на март за неопределен срок във връзка с разпространението на коронавируса.

Преди принудителната пауза отборите изиграха по 25-26 мача от 38 планирани. Италия е една от най-засегнатите страни от коронавируса и заразените в страната са 3.1 млн. човека, а загиналите – над 220 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

DepecheMode

30.04 2020 в 15:20

Няма смисъл първенството да продължава при тази обстановка. По-добре е да го спрат и другият шампионат да си почне на чисто. Както ще е в Холандия.