Вечното дерби завърши без победител и голове

OFFNews 17 април 2023 в 19:50 2224 1

Футбол

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА и Левски се поддадоха на напрежението

Отборите на ЦСКА и Левски завършиха 0:0 във Вечното дерби на българския футбол от програмата на 26-ия кръг на Първа лига. И двата гранда разочароваха с изявите си на терена на националния стадион, като Левски беше по-близо до успеха в края. Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато се превърна в герой, след като в последната минута на редовното време спаси дузпа, изпълнена от Ивелин Попов.

Ремито съкрати аванса на ЦСКА на върха в класирането на две точки пред втория Лудогорец, докато Левски остава четвърти в таблицата с 45 точки.

ЦСКА не успява да вкара гол във вратата на Левски в пети пореден мач, след като през миналата година два пъти срещата завърши при нулево реми и два пъти загуби с 0:1 във финала за Купата и с 0:2 през есенния полусезон в шампионата.

Двата отбора изиграха посредствено първо полувреме пред около 20 000 зрители на Националния стадион, без нито една голова ситуации и пред двете врати. "Червени" и "сини" бяха твърде пасивни, с мисълта да се подсигурят в защита.

Съставът на Левски сътвори най-футболната ситуация преди почивката в 34-а минута, когато Ивелин Попов и Филип Кръстев взаимодействаха в наказателното поле, а при последвалия пас към Роналдо, се намеси Тибо Вион, който блокира удара, а след това и страничният рефер вдигна флага за засада.

ЦСКА започна без нито един българин в стартовия състав, а още след половин час треньорът на тима Саша Илич направи принудителна смяна, след като халфът Жеферсон се контузии и на негово място в игра влезе Марселино Кареасо.

"Червените" започнаха малко по-активно втората част и две минути след подновяването на играта халфът на Левски Филип Кръстев едва не си вкара автогол, като опитът му да изчисти топката премина на сантиметри от вратата на Пламен Андреев.

В 62-а минута голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон опита атрактивно изпълнение с гръб към вратата, но ударът ме твърде слаб и Андреев улови с лекота.

В 68-а минута индивидуална акция на Уелтън завърши с анемичен удар към вратата, който не затрудни стража на ЦСКА Густаво Бусато.

Най-добрата ситуация в мача дойде в 79-а минута и се откри пред отбора на Левски. Филип Кръстев изпълни корнер от дясно и Рикардиньо с глава насочи добре топката към долния десен ъгъл, но Бусато внимаваше и изби в корнер.

Четири минути преди края на редовното време Брадли Де Нойер игра с ръка в наказателното поле след удар с глава на Роналдо и след преглеждане на ситуацията с ВАР главният рефер Никола Попов посочи бялата точка. Бусато хвана ъгъла и спаси удара на Ивелин Попов и това попречи на временния треньор на "сините" Елин Топузаков да дебютира с победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

17.04 2023 в 23:18

Стоилов напусна и е логично Левски да играе защитно, ама Литекс нали имат амбиции за титла и шампионска лига?