Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Вальо Михов: Не бива да се избързва, нека първо видим футболните сили как ще процедират

OFFNews Последна промяна на 22 март 2020 в 11:33 1097 0

Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Валентин Михов, който е бивш президент на организацията, сподели пред БНТ, че футболът има нужда от стратези, които да създадат планове за действие в близкото бъдеще.

"Футболът има нужда от стратегия. Да се види как ще се действа следващите дни, следващите седмици, месеци... Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи, но всичко става чрез БФС, ПФЛ.

Не бива да се избързва, нека първо видим в големите държави как ще процедират с футболните първенства, защото проблемът е навсякъде. Въобще нека видим как ще се справи Европа като една общност.

Не е изключено да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза. Ще се даде шанс на момчета от школите и т.н., но да се надяваме, че до един-два месеца нещата ще тръгнат към нормализиране и пикът ще е отминал.

Пратих SMS на Кирил Домусчиев, написах му, че съм с него. Той ми прати усмихнати човечета, вярвам, че ще се оправи. Искрено му го желая, той е един от нас, футболните хора. Желая здраве на всички", каза Михов.

Той изрази съмнение дали световната криза с пандемията от коронавирус не е предизвикана умишлено.

"Седя вкъщи, гледам филми, какво друго да правя, и си мисля дали пък това не беше направено умишлено. Дали някой не реши да види как ще се справим, някой не го ли пусна това нещо... Ако е така, съм сигурен, че Онзи горе ще го съди този, който го е пуснал вируса.

В живота ми съм срещал много човешки драми, сега е времето да се види кой е добър човек, кой е добър политик, да излезе на преден план човешкото в нас. Помните трагедията с децата, които загубихме при река Лим.

През 1977 г. стана голямото земетресение във Вранча, бях в Свищов, имаше жертви. За да вдигнем настроението на населението трябваше да играем мач в такъв труден момент. Чест прави на Локомотив София, че отборът им дойде и, честно казано, почти не игра в тази среща. Зарадвахме хората", каза Михов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови