Валентин Михов: Говорим за корупция в България, в Европа e по-голяма

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2019 в 14:27 1255 1

В което и направление да си, трябва да имаш екип готов по стратегиите, които ще ги следваш, т.е. във футбола са 3-4 основни стратегии. Трябва да имаш кадърни управленци, специалисти, пълен картбланш, добро заплащане и изискване. Изчакваш го година - две, виждаш резултатите, сподели пред БНТ членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Валентин Михов.

Той подчерта, че в страната ни 3 години не се чакат, такава е ситуацията във футбола, че ако на първата година няма резултат, грандовете освобождават треньорите си.

"Много неща има, които са различни от това, което и ние сме в Европа, но европейците отдавна правят европейски неща, въпреки че виждам в тях много побългаряване.

Ние говорим за корупция в България, а най-голямата корупция е в Европа, категоричен бе Михов. Ние можем да дадем много лоши примери с ФИФА, УЕФА - как се краде там, къде се строят стадиони.

За треньорите - никакво вмешателство. Трябва да оставим един човек 2-3 години, да видим неговата стратегия, защото стратегия под 3 години аз не виждам да даде резултат.

3 или 5 години е минимумът, който трябва да завърши един период, на който може да се дава оценка. В България 3 години не се чакат, такава е ситуацията във футбола, че ако на първата година няма резултат, особено грандовете.

Аз в Изпълкома отговарям за връзката между футболния съюз и държавата. Когато се говори за грешки, трябва да се каже първо положителното. Има грешки, но и много положителни неща, които виждам, че никой не ги споменава", каза Михов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8392

1

мгергов

02.12 2019 в 15:59

Абе ние все обичаме да се сравняваме с другите в Европа, но по лошите показатели. Нека да гледаме и хубавата страна на другите в Европа и да взимаме пример от тях. Какви резултати имат Европа във футбола, какви имаме ние????