В Реал Мадрид се поучиха от грешките на Барселона

OFFNews 11 август 2017 в 12:39 1306 0

Шефовете на Реал Мадрид очевидно са по-добри бизнесмени от колегите си в Барселона. Доказват го годишните класации за най-скъп клуб в света, като Реал е неизменно в челната тройка в последните години, в която място има и Барселона в интерес на истината.

Трансферът на Неймар в ПСЖ за умопомрачителните на пръв поглед 222 милиона евро обаче ще свали пазарната стойност на каталунците, тъй като те загубиха един много ценен актив в лицето на 25-годишния бразилец.

В момента се сбъдва точно прогнозата на Роналдиньо, че тези пари може да се окажат "кървави". От Барселона не могат да купят на прилична цена заместник на Неймар, като от отсрещната страна им искат невероятни суми от порядъка на 100-150 милиона евро.

В Реал обаче си взеха поука от случилото се и сложиха космически клаузи за предсрочно прекратяване на договорите на играчите от титулярния състав, които могат да откажат дори катарската държава, която стои зад Пари Сен Жермен.

Според информация на "Ас" в момента клаузите на някои от основните футболисти достигат до колосалните 500 милиона евро.

В дубъла, наречен Кастиля, пък се подвизава футболист, за който при интерес ПСЖ ще трябва да извади 300 милиона евро. Халфът Иско, който подписа нов четиригодишен договор с Реал, пък ще може да напусне преди изтичане на срока му срещу 700 милиона евро.

Така с един удар Реал парира всякакви опити на конкурентите да му отмъкнат звездите, освен ако самия клуб не го желае.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови