В Лудогорец искали Върба още преди 3,5 години

OFFNews 02 януари 2020 в 10:35 1418 0

Новият треньор на Лудогорец Павел Върба е бил искан от разградчани още преди три години и половина. Това споделя чешкият специалист в интервю пред изданието sport.cz в родината си, където следят с интерес новата му авантюра в България.

Тогава той беше отново начело на Виктория Пилзен, а тимът му спореше именно с родния шампион за място в групите на Шампионската лига. И в този случай разградчани успяха да преодолеят чешкото препятствие, но явно са останали очаровани от работата на Върба.

"Първият контакт с Лудогорец беше по времето, в което се срещнахме в Шампионската лига. Не мисля обаче, че тогава имаше как да напусна, защото бяхме в подем. Сега ситуацията беше друга и затова предпочетох да приема офертата."

"Сега предложението беше и доста изгодно от финансово положение. И все пак отивам в отбор, който е хегемон в родината си, спечелил е осем поредни титли, участва регулярно в евротурнирите и се представя повече от добре", заяви Върба и коментира жребия на Лудогорец с Интер в Лига Европа.

"Когато разбрах, че Лудогорец ще срещне Интер, се обадих на един приятел от Славия Прага (бел. ред. чешкият тим срещна "нерадзурите" в групите на Шампионската лига този сезон). Представих му се като Ромелу Лукаку. На него му трябваше известно време, за да се усети, че го будалкам."

"Беше хубаво да видя как Славия Прага играе срещу такъв именит съперник. В Милано "червено-белите" бяха страхотни, но в Прага италианците показаха невероятни качества, доказаха се като голям отбор. И в крайна сметка заслужено победиха", заяви Върба и обясни, че няма да му е трудно да работи в интернационалната съблекалня на Лудогорец, защото има подобен опит.

"Във Виктория работех само с чехи и словаци, но имам опит с ръководенето на много чужденци. В Махачкала, когато водех Анжи, имах 13 чужденци в отбора. После дойдоха и други в течение на сезона. Разликата между Лудогорец и Анжи е, че българският тим е в пъти по-организиран и стабилен."

"Изгледах подробно последните му шест двубоя и съм впечатлен. Сега ни предстоят два лагера в Турция и ще имам достатъчно време да опозная играчите си", заяви Върба и накрая разкри какво може да се очаква, когато приключи договорът му с Лудогорец.

"Сега беше време да изчезна от Чехия за няколко години. Имам договор до 2022 г. Ако успея да го изпълня докрай, ще видим какво ще стане после. Но ако се върна в родината си след това, няма да е във Виктория Пилзен. Мечта ми е да се върна в родния си Баник Острава", заяви Върба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови