В Лудогорец хвърчат оставки след историческия резил

OFFNews 06 октомври 2023 в 15:28 4250 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец осъмна без ръководство

Тежката загуба на Лудогорец с 1:7 при гостуването на датския Нордселанд в двубой от втория кръг на турнира Лига на конференциите не остана без последствия.

Днес стана ясно, че оперативното ръководство и спортно-техническият щаб на т.нар. хегемон на българския клубен футбол са хвърлили оставките си. Не е ясно все още как и от кого напусналите ще бъдат заместени, става ясно от лаконичното съобщение в официалния сайт на разградчани.

Ето какво написаха от Лудогорец:

Цялото ръководство на ПФК Лудогорец и спортно-техническия щаб подадоха оставки минути след рекордната загуба от Нoрдселанд в четвъртък. Те са депозирани пред собствениците Кирил и Георги Домусчиеви.

С този акт ръководството и спортно-техническия щаб поема пълната отговорност за загубата в Дания, която е сред най-големите за тима в евротурнирите.

Очаквайте подробности в следващите дни", пишат от пресслужбата на разградчани.

Загубата с 1:7 е най-голямата за Лудогорец в Европа. Преди това тимът беше губил с по 0:6 от Арсенал и Еспаньол.

В неделя Лудогорец трябва да посрещне Пирин (Благоевград) в среща от 13-ия кръг на Първа лига. В момента треньор на тима е Ивайло Петев. Любопитното е, че в изказването си непосредствено след мача той дори и не намеква, че се готви да подаде оставка.

"Може би тази загуба ще ни дойде отрезвително. Всеки трябва да си понесе отговорност, първият съм аз. Срам и безотговорно отношение. Ако всеки един се чувства, както аз, това няма да се повтори. Но всеки един персонално трябва да си поеме отговорност за това как се е представил", коментира Петев.

Обявената днес новина навежда на мисълта, че оставката може и да му е поискана от собствениците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки