В Челси беснеят срещу VAR след загубата от Тотнъм

OFFNews 09 януари 2019 в 13:06 1511 0

Мениджърът на Челси Маурицио Сари е сигурен, че Хари Кейн е бил в засада при получаването на топката в решаващата ситуация от мача за Купата на лигата на Англия с Тотнъм снощи.

"Шпорите" получиха дузпа след намесата на ВАР. Системата за видеоповторение прецени, че няма засада при подаването към Кейн, който след това реализира от бялата точка и донесе успеха за тима си с 1:0. Сари обаче смята, че може да докаже грешката на съдиите.

"Гледах видеото от нашата камера и видях, че има засада. Камерата е точно на линията на Кейн и той бе в нередовна позиция. Това обаче не е важно. Важното е, че лайнсменът спря, не последва ситуацията и повлия на защитниците ни.

Смятам, че английските съдии не са готови да ползват тази система. След като не си сигурен, последвай топката и след като всичко свърши, можеш да вземеш решение.

В този случай той спря и създаде впечатление за нашите защитници, че има засада. В крайна сметка това е нововъведение, с което в Англия още не са свикнали и за всички е странно използването на системата", каза италианският специалист.

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн обаче е категоричен, че голът му е бил редовен.

"В крайна сметка играя, докато не чуя сигнала на съдията. Измъкнах се и това бе чиста дузпа. Не мога да кажа дали съм бил в засада или не. Именно затова обаче имаме ВАР и съм сигурен, че взетото решение е правилно.

Трябва да гледам отново положението, но така или иначе технологията е сериозна част от развитието на играта. На световното първенство свикнах с тези неща.

Очакването на решението не е проблем. За нас бе важно да спечелим и да имаме аванс преди реванша. Челси игра здраво, но е хубаво, че победихме", каза Кейн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!