В Реал роптаят срещу ВАР и съдията след издънката

OFFNews 07 януари 2019 в 12:01 1391 0

В лагера на Реал Мадрид останаха бесни от съдийството на мача от 18-ия кръг на испанската Ла Лига с Реал Сосиедад. Гостите изненадващо спечелиха с 2:0 на "Сантяго Бернабеу" и изхвърлиха "белия балет" от Топ 4.

След края на срещата треньорът Сантяго Солари, капитанът Серхио Рамос и Лука Модрич се нахвърлиха словесно срещу главния рефер на срещата Хосе Луис Мунуера Монтеро.

"В началото изгубихме концентрация и допуснахме гол. Направихме всичко възможно да се върнем, но не успяхме да реализираме положенията си. После дойде и неприятният епизод. Срещу Винисиус Жуниор имаше очевадна дузпа. Това е спорен момент и ако ВАР не се ползва в тези ситуации, няма смисъл от системата", каза Солари.

Рамос беше още по-краен в изказването си и заяви, че Реал не е получи две 100%-ви дузпи.

"Особено моментът с Винисиус е скандален. Що се отнася до мен, Ияраменди ме бутна, но си свърши добре работата, като убеди съдията в обратното. Винаги съм призовавал за въвеждането на ВАР и поддържам тази система, но нямам представа защо арбитърът не я използва. Просто не мога да го разбера. Искаме справедливост в тези моменти. От дълго време не съм виждал нещо подобно", сподели Рамос.

Лука Модрич също не успя да сдържи гнева си след загубата.

"Изобщо не сме на нашето ниво... Правим ла*но след ла*но! Трябва да се научим да си говорим честно и откровено... Изобщо не е въпрос на късмет случващото се. Създадохме много положения в мача, но топката не влизаше и ние отстъпихме. Има си определени причини, заради които не се получават нещата. Реферът може и да не е имал ден, но нашият проблем не е нито той, нито ВАР. Въпреки че и това усложнява нещата. Нашите проблеми обаче са други!", заяви Модрич.

Междувременно, Реал официално обяви привличането на таланта Брахим Диас от Манчестър Сити. "Белия балет" плати 17 млн. евро за 19-годишния футболист.

Договорът на халфа ще бъде за 6 години и половина. "Гражданите" запазват 15% при бъдещ трансфер на младока, като той става 40%, ако бъде продаден на Манчестър Юнайтед. Днес Диас ще премине медицински тестове, след което ще бъде представен официално.

"Реших да се сбогувам с Манчестър Сити, където израстнах. Дойдох тук като дете, а сега съм професионален футболист. Благодаря на всички, защото тук станах и по-добър човек", написа Диас в "Instagram". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови