Уулвърхемптън шокира Сити, Арсенал се изкачи до третото място във Висшата лига

OFFNews 06 октомври 2019 в 18:08 1855 0

Уулвърхямптън за пореден път се оказа препъникамък за големите отбори, след като успя да победи с 2:0 Манчестър Сити насред стадион "Етихад" и хвърли голямата бомба в осмия кръг на английската Висша лига.

И двата гола в мача заби Адама Траоре в 80-ата минута и в продължението. Така Сити се отдалече на цели 8 точки от Ливърпул и първото място.

"Гражданите" допуснаха втора загуба от началото на сезона. Те имат и едно равенство. Докато мърсисайдци спечелиха осмия си пореден успех с 2:1 срещу Лестър в събота.

Арсенал излезе трети във Висшата лига, след пестеливо 1:0 над Борнемут на стадион "Емиратс". Ранен гол на Давид Луис направи разликата, за да могат лондончани вече да имат 15 точки.

В интерес на истината мачът не бе особено впечатляващ и домакините потрепериха преди все пак да стигнат до трите точки, което обаче бе и най-важното.

Челси пък продължи с добрите изяви и след отлично представяне стигна до победа с 4:1 при гостуването на Саутхамптън. "Сините" записаха четвърта поредна победа във всички турнири. Лондончани играят все по-добре и вече са пети в класирането.

В основата на победата на тима на Франк Лампард отново бяха младите таланти. Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт отбелязаха първите два гола в мача.

Дани Ингс намали след половин час игра, но Канте направи 1:3 преди почивката. През второто полувреме гостите продължиха да играят силно и можеха да победят и с по-голяма разлика. Те все пак стигнаха до още едно попадение, дело на влезлия като резерва Миши Батшуай.

По-късно днес Манчестър Юнайтед ще има тежката задача да победи Нюкасъл. "Червените дяволи" са в кошмарна форма, а гостуванията на отборите на "Сейнт Джеймсис Парк" никога не са лесни. Двубоят започва в 18:30 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови