Турски рефери ще свирят на ЦСКА срещу Клуж в Лига Европа

OFFNews 20 октомври 2020 в 16:35 1766 0

Съдията Халил Умут Мелер от Турция ще ръководи срещата на ЦСКА и ЧФР Клуж (Румъния) в група А на турнира Лига Европа.

Асистенти на 34-годишния Мелер ще бъдат Мустафа Емре Ейсой и Джевдет Кьомюрджуоглу. Четвърти съдия е Корай Генчерлер.

Делегат на УЕФА е Виталий Данилченко от Украйна, а съдийски наблюдател испанската легенда от реферските среди Луис Медина Кантайехо.

34-годишният Халил Умут Мелер е от Измир, международен рефер е от 2017-а година. В живота работи като мениджър в икономиката, а звездата му изгрява на Европейското първенство за юноши до 17 години, след което УЕФА го премества в Категория 1 на съдийството.

Междувременно треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев изрази увереност, че скоро "червените" ще се върнат на победния път във вътрешното първенството след серията от пет поредни мача без победа в шампионата.

"Всеки резултат, който не е добър за нас, ме притеснява. За съжаление във вътрешното първенство резултатите са лоши и вината за това е на целия отбор, явно не сме концентрирани в защита, пропускаме и много положения.

Трябва ни много малко, за да направим тази крачка и се надявам скоро да се върнем на победния път във вътрешното първенство", коментира Стамен Белчев на брифинг днес, след като получи наградата за треньор на месец септември в анкетата сред спортни медии и редакции.

ЦСКА започва участието си в групите на Лига Европа в четвъртък и Белчев вярва, че тимът му има сили да покаже добро лице и с малко шанс да продължи във фазата на елиминациите напролет.

"Клуж е един от солидните отбори в Румъния. В последните години често играе в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Силните им страни са скоростта в предни позиции и ри статичните изпълнения. Ако им оставим пространства, ще имаме неприятности. Групата е тежка. Фаворит е Рома. Клуж и Йънг Бойс са солидни и балансирани отбори. Но и ние си имаме нашите шансове. Ще опитаме да покажем добро лице и ако има възможност, да излезем от групата", коментира Белчев..

"Отборът ни е подготвен физически. В много от мачовете до последно търсим победата, вкарваме голове в последните минути. Отборът е подготвен, имаме и достатъчно футболисти, което позволява ротации. Борим се и на трите фронта. Не се отказваме от нищо", каза още Стамен Белчев.

Треньорът на "червените" разкри, че Иван Турицов и Юнус Санкаре са възстановени от контузии и вече тренират наравно с останалите, но все още не са готови за пълни 90 минути. Същото важи и за защитникът Пламен Гълъбов, който се контузи в мача срещу Етър.

"Пламен Гълъбов се подобрява. Имаше счупено ребро, от една седмица тренира, но не е готов още да влезе в игра. Турицов и Санкаре тренират наравно с останалите, след утрешната тренировка ще направим тестове и ще преценим какво е състоянието им", каза Стамен Белчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови