Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Тим на Гриша Ганчев пак е сензация за Купата

OFFNews 05 април 2017 в 20:50 2232 0

Снимка Литекс

Литекс, лидер в северозападната "В" група, стигна на полуфинал за Купата на България! Клубът на Гриша Ганчев изхвърли Черно море на градския стадион в Ловеч. Георги Иванов - Гонзо може да си изяде дипломата, след като тимът му подцени тотално съперника и сътвори куп пропуски.

Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1 след голове на Методи Костов (22) и Михаил Венков (34) за гостите. Пропускът от бялата точка на Венков се оказа решаващ. левият бек изпрати кълбото над вратата. Радослав Бойчев пък заби последната дузпа, която класира Литекс сред четирите най-силни отбори за Купата.

Интересен факт е, че това е четвъртият клуб от третото ниво на българския футбол, който се класира на този етап от турнира. Спартак (Пловдив) на два пъти, Марек и ЦСКА са тимовете, които са го правили.

"Червените" са единственият отбор, който е взимал трофея. Миналата година ЦСКА, спонсориран от Гриша Ганчев, вдигна последния трофей в историята си, преди да бъде заличен.

Иначе Литекс е вторият тим след Ботев, който стигна полуфинал. Пловдивчани биха вчера Пирин 1:0 в Благоевград. В момента играят Локомотив Пловдив и Лудогорец. Четвъртият полуфинал е между Верея и Дунав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!