Тежък удар за ЦСКА в Европа

OFFNEWS 30 юли 2018 в 01:18 4009 0

Неприятна за ЦСКА дойде от УЕФА. Капитанът Николай Бодуров и Кристиян Малинов са наказани за по 3 мача в Лига Европа, заради участието си в меле с играчи на Рига след реванша между двата тима от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Решението е пратено още в петък на “червените” с копие до БФС, информира “24 часа”. Двамата вече изтърпяха един мач от санкцията срещу Адмира Вакер на “Българска армия”. Те пропускат и реванша, както и следващия двубой, който най-вероятно ще е срещу датския Копенхаген.

Още двама от “червените” го отнасят след доклада на съдията Фуркат Атажанов от Казахстан. Това са администраторът на клуба Димитър Вутов, който също гори за 3 мача, и кондиционният треньор Томас Нойберт, който е санкциониран с два.

Междувременно ЦСКА победи Витоша Бистрица с 2:0 във втория кръг на Първа лига и продължава с пълен актив и без допуснат гол. ЦСКА откри резултата в 10-та минута, когато след отлично подаване на Мауридес Тиаго матира вратаря на противника, а в 17-та минута преднината стана 2:0 след гол на Рубен Пинто.

До края на полувремето Витоша се опита да обърне негативния развой на мача, но “червените” удържаха аванса си. През втората част ЦСКА се разигра, но на свой ред не стигна до попадение.

В следващия кръг от Първа лига на "Армията" ще гостува Дунав. Мачът ще се проведе на 5 август (неделя) от 20:45 часа. Преди това възпитаниците на Нестор Ел Маестро ще играят реванш с Адмира Вакер в четвъртък. Резултатът от първия мач е 3:0 в полза на българския тим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!