ЦСКА взе скалпа на Лудогорец в Разград и се класира на полуфинал за Купата на България

OFFNews 03 април 2019 в 21:11 2436 0

ЦСКА достигна полуфиналите в турнира за Купата на България, след като надигра с 1:0 Лудогорец в Разград. Червените доминираха над своя опонент във всеки един аспект от играта, а в герой се превърна Рубен Пинто, който реализира единственото попадение в 30-та минута.

Срещата започна равностойно, като в началните минути малко по-опасните атаки бяха тези на гостите. При една от тях, в 13-ата минута, Малинов и Жоржиньо паднаха в наказателното поле на домакините, като футболиста на ЦСКА имаше претенции за дузпа, но реферът Николай Йорданов правилно не ги уважи.

В 17-та минута Марселиньо отправи силен шут от 20 метра, Турицов опита да блокира изстрела с тяло, топката се удари в дясната му ръка, но Йорданов отново прецени правилно, че дузпа няма и отсъди корнер. Две минути по-късно Анисе стреля опасно с глава центриране от корнер, но Малинов, който се намираше на близката греда, спря застана на пътя на топката и след това Бикел изчисти.

В 26-та минута Лудогорец не успя да се възползва от лошо отиграване на Черниаускас, а после и на Турицов. Топката стигна до Кешерю, който шутира от 10-на метра, но в аут. Червените отговориха с опасен самостоятелен пробив на Али Соу, но в крайна сметка Григоре отби топката и нападателят на "армейците" не успя да стреля.

Така се стигна до 30-та минута, в която Манолев изчисти центриране отдясно. Рубен Пинто овладя и шутира от 25 метра, Моци можеше да избие с глава, но се наведе, което подведе вратаря Ренан и топката се оплете в мрежата му.

В края на полувремето, Николай Йорданов спести червен картон на Сисиньо за грубо нарушение срещу Жоржиньо в центъра на терена, при което защитникът заби бутоните си в бедрото на нападателя след закъсняло влизане за единоборство, показвайки му само жълт. На почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 0:1 в полза на гостите

Второто полувреме започна с опасен шут на Тиаго в аут. Халфът отне топката от Анисе в наказателното поле на домакините, но от малък ъгъл не улучи вратата. 

Лудогорец опита да наложи играта си, но така и не стигаше до чисто голово положение. На няколко пъти пък футболистите в червено имаха възможност да решат мача с втори гол, но резултатът оставаше непроменен.

В 86-та минута Станислав Манолев допусна много груба грешка, позволявайки на Евандро да му отнеме топката и да излезе очи в очи с Ренан, но нападателят на червените стреля в аут.

В 90-та минута Лудогорец пропиля златна възможност да стигне до продължения. Клаудиу Кешерю изведе Вандерсон сам срещу Черниаускас, но ударът на крилото на разградчани се спря в лявата греда. Това бе и последната интересна ситуация в двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови