ЦСКА взе "Армеец" до края на годината

ОFFNews 07 април 2017 в 18:23 2131 0

Новите шефове на "София Тех Парк" се оказаха далеч по-сговорчиви от старите, уволнени за некадърност. Проблемът със зала "Армеец", в която тренират децата от школата на волейболния ЦСКА, върви към оправяне. Днес "червените" подписаха договор за ползване на залата до края на годината.

"Казусът със зала "Армеец" е на половина решен. Защо наполовина? Благодарение на служебния министър на икономиката Теодор Седларски и на неговия заместник Лъчезар Борисов ще подпишем договор до края на 2017 година със "София Тех Парк", респективно с министерството на икономиката", сподели Сашо Попов, президентът на ЦСКА.

Благодарение на тези двама господа, този проблем бе изчистен и ще продължим по график да тренираме в нашата зала. В оставащите месеци до края на годината сме заявили желание да направим инвестиционен план, след одобрението на който ще влезем в процедура за подписване на по-дългосрочен договор.

С едно изречение - направихме много голяма крачка. Разчитаме, че със следващия министър отново ще работим ползотворно, защото никой няма изгода и ефект български деца да останат на улицата, вместо да спортуват”, заяви още пред BGvolleyball.com Сашо Попов.

Малката "Армеец", както е известна залата, е в трагично състояние. Не е пипана от построяването си, съблекалните са мизерни, а през зимата температурата пада под нулата. Въпреки това школата на ЦСКА, категорично най-добрата у нас, няма къде другаде да тренира.

Тя събира децата на половин източна София. И въпреки това сатрапите и министерства и ведомства бяха я приготвили за нещо друго, тъй като искаха да изгонят малките спортисти.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови