ЦСКА ще зимува на върха благодарение на Левски

OFFNews 01 декември 2022 в 21:30 13154 1

Левски и Лудогорец не се победиха

Отборът на ЦСКА ще зимува на върха в Първа лига благодарение на вечния си съперник Левски. "Сините" направиха 0:0 с Лудогорец като гост в отложен мач от шестия кръг и така "орлите" останаха втори с 43 точки, докато ЦСКА има 44. Левски е едва шести с 30.

Срещата беше изключително интересна, като първо бе отменена дузпа за шампионите, а след това бе отменен гол на гостите. Накрая не бе зачетено и попадение на Бърнард Текпетей.

В първите минути на „Хювефарма Арена“ битката взе връх, като по-твърдите влизания преобладаваха. Чак в 21-ата минута Марин Петков проби добре отляво и върна за Уелтън. Той шутира, но Игор Пластун изби с добър шпагат. След това Кирил Десподов се възползва от пространство в половината на Левски, но ударът му бе блокиран.

Най-спорният момент през първата част дойде в 32-ата минута. Тогава Каули изведе отлично Кирил Десподов. Крилото опита пас за Игор Тиаго, който обаче бе хванат в крачка и макар падайки на земята, върна за Рик. Бразилецът стреля, Сундберг изби, но след това топката се удари в ръката на Ван дер Каап. Първоначално реферът Станислав Тодоров посочи бялата точка. След това обаче бе привикан до ВАР монитора, след което дузпата бе отменена. В края на първата част Левски организира контраатака. Тя завърши с удар на Кордоба, който рикошира и топката заплашително летеше към мрежата на Падт, но в крайна сметка не намери целта.

Лудогорец започна силно втората част. Първо удар на Пьотровски бе избит трудно от Пламен Андреев. След това пък Аслак фон Витри се включи в атака и пробва своя мерник, но не бе точен. Последва добро подаване на норвежеца към Кирил Десподов, който обаче би над вратата от точката на дузпата.

Последваха две добри възможности за Левски. Първо Уелтън би, а след това и Георги Миланов, но Серджио Падт се справи.

Левски стигна до гол в 62-ата минута. Георги Миланов шутира с левия крак, топката се удари в Роналдо и влетя в мрежата на Серджио Пад. Ситуацията бе разглеждана дълго време за очевидното нарушение на Миланов срещу Педро Нареси, който удари бразилеца в лицето. Станислав Тодоров отиде до ВАР монитора и отмени попадението и показа жълт картон на Миланов.

След тази ситуация и двамата треньори направиха куп смени. Анте Шимунджа задейства тройна смяна – влязоха Тисера, Доминик Янков и Текпетей, а излязоха Тиаго, Каули и Десподов.

В 70-ата минута гредата спря Марин Петков, който стреля технично след контраатака и пас на Ивелин Попов.

Десетина минути преди края на срещата Лудогорец стигна до много чисто положение. Изработи го Матиас Тисера, който изведе на чиста позиция Доминик Янков, който обаче не уцели вратата.

В края на мача домакините натиснаха, като дори Бърнард Текпетей прати топката в мрежата на Пламен Андреев, но попадението бе отменено заради засада. Преди това и нервите взеха връх, като заради спречкване на терена жълти картони получиха Оливие Вердон и Ивелин Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови