ЦСКА ще скъсява дистанцията до върха срещу Етър

OFFNews 09 март 2019 в 09:00 1249 0

Днес от 17:30 часа отборът на Етър приема ЦСКА в мач от 25-я кръг на Първа лига. "Червените" се нуждаят от трите точки, за да скъсят дистанцията до лидера Лудогорец. Към момента "армейците" са трети с 51 точки, на 5 от първото място. Футболистите на столичния клуб ще трябва доста да се постараят, защото Етър е една от приятните изненади в шампионата, а от стадион "Ивайло" само Левски и Лудогорец са си тръгвали с пълен комплект от точки, като ЦСКА не го е правил от 1991 година. Очаква се над 8000 души да подкрепят "болярите" на Красимир Балъков.

Великотърновци няма да могат да разчитат на преотстъпените от ЦСКА Никола Колев, Пламен Гълъбов и Александър Георгиев. В отсъствието на Гълъбов се очаква в игра да бъде естонецът Артьом Артюнин. Заедно с Венцислав Василев в сърцето на отбраната, Здравко Илиев отдясно и Крум Стоянов отляво ще спират опитите на "червените" нападатели да стигнат до вратаря Христо Иванов. Аласана Мане, Румен Руменов и Георги Сърмов ще бъдат в средата на терена като последният ще бъде натоварен с дефанзивни функции. Атаката на Етър ще се води от Флорент Боджадж, а по двете крила ще му помагат Велко Батрович и Даниел Младенов.

В лагера на "червените" имат доста добри новини свързани със завръщането на играчи от контузии и наказания. Старши треньорът Любослав Пенев ще може да разчита на Ангел Лясков, Николай Бодуров и Евандро, които са възстановени, а Едвин Джеси и Божидар Чорбаджийски изтърпяха санкциите си. Защитният вал пред Черниаускас ще бъде оформен от капитана Бодуров и Чорбаджийски в средата, новото попълнение Нуно Томаш отляво и младия Иван Турицов отдясно. Пред тях Жанио Бикел, Кристиан Малинов и Тиаго Родригес. Евандро ще замени Енрике Рафаел по левия фланг на атаката, Джеси се завръща на дясното крило, а лидер в атаката ще бъде Али Соу.

През есента ЦСКА спечели безпроблемно с 3:0 на "Българска армия", но в контрола, играна по време на зимната подготовка, Етър надделя с 1:0. Рефер на срещата ще бъде Никола Попов.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови