Любо Пенев: Не искам съдиите да ни помагат, но не искам и да ни пречат

OFFNews 08 март 2019 в 13:07 1274 0

Тренорът на ЦСКА Любослав Пенев изрази желание българските съдии да бъдат безпристрастни и не иска те да помагат на отбора, както и да не му пречат. Специалистът добави, че темата "Димитър Бербатов" е приключена.

Пенев даде брифинг преди утрешната среща от 25-ия кръг на Първа лига между "армейците" и Етър във Велико Търново.

"Честит празник на дамите! Отборът се намира в добро състояние, в добро настроение преди мача с Етър. Имаме контузени, но разполагаме с достатъчен брой футболисти. Отиваме с голямо желание да изиграем следващия мач от първенството. Николай Бодуров не отпада, пътува, пътува. Всички, които взеха участие, завършиха тренировката. Като цяло групата е налице. Лясков се подобрява, тренира с нас, Жеферсон - не. На по-късен етап ще започне да работи с отбора. Съдията? Друг въпрос има ли? Ако трябва да си говорим, по-добре… Бербатов? Според мен тази тема е приключена също, коментирахме го 2-3 пъти. Лично аз не знам нищо.

Ако се връщаме на мача с Левски, той е история и съм си направил заключенията. Изиграхме един добър мач, бяхме близо 50 минути с човек по-малко. Те не създадоха нито едно голово положения за целия мач. Това е едно от положителните неща, които видяхме. Коментирахме вече съдиите. Не може четвъртият съдия да командва мача отвън. Защо съдията трябва да слуша четвъртия? Трябва да се концентрираме върху действията на съдията, не само при нашия червен картон. Апелирам съдиите да свирят това, което е. Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат.

Съдията трябва да е безпристрастен. Не мога да говоря от името на другите отбори. Явно това нещо за тенденцията е направило впечатление и на другите. Утре имам мач с Етър, отиваме там и сме подготвени. Ще наблюдаваме всички мачове, надяваме се нареждането на програмата да не е нарочно. Задавате ми 2-3 човека въпрос по различен начин. Концентриран съм върху ЦСКА, другото влияе, но го коментирахме това нещо.

Много добре познавам Етър и това че загубихме в приятелския мач, нищо не означава. Аз водя отбора точно един месец, утре ни чака различен мач. Работя много добре с всички в отбора, диалог, работим много добре. Опознах футболистите много по-добре за този месец, запознах се с качествата им, а те с начина, по който ще работим. Само по телевизията не става.

Как ще играем? Ще го видим утре, не мога да разкривам детайли. През седмицата се готвихме ексклузивно за дадения мач. Разбира се, следим и другите отбори, но се готвим конкретно за предстоящия мач. Под мое ръководство допускаме гол във всеки мач? Така е, работим в тази насока. Никой не е застрахован, въпросът е да направим грешките минимално на брой.

Момчетата разбират и се справят. Знаем в кои минути се допускат головете, има си обяснение, така е. Както ние, така и съперниците си дават сметка какво значат точките. Искаме да победим и да сме близо до постигането на целта, така ще бъде, така ще бъде. За мен не е проблем да определя стартовия състав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови